נשיא מצרים עבד אלפתאח א-סיסי אינה מרפה מדוושת הגז בכל הקשור לטיפול בתנועת "האחים המוסלמים" במצרים, עם עלייתו לשלטון ב-2014 הוא הוציא את התנועה מחוץ לחוק והכריז עליה כ"ארגון טרור", ראשי התנועה שנשארו במצרים, ובראשם נשיא מצרים לשעבר מוחמד מורסי, הועמדו לדין, רבים אחרים נמלטו לחו"ל ומצאו מקלט מדיני בקטאר ובטורקיה.
הנשיא המצרי מגלה דבקות במטרה ונחישות, הוא לא חושש מהלחץ הבינלאומי ומארגוני זכויות האדם וממשיך לטפל ביד של ברזל בתנועת "האחים המוסלמים" שיש לה גם זרוע צבאית העוסקת בטרור ומשתפת פעולה גם עם שלוחת דאע"ש בצפון סיני.
דוגמא לנחישות המצרית ואפס הסובלנות של שלטונות מצרים כלפי תנועת "האחים המוסלמים" אפשר לראות במקרה של ראמי שעת', בנו של נביל שעת', שר החוץ הפלסטיני לשעבר המקורב מאוד במשך שנים רבות לשלטון המצרי.
השבוע שיחררו שלטונות מצרים את ראמי שעת' (50) ממעצר, הוא היה עצור במשך 900 ימים בכלא המצרי בתנאים קשים.
ראמי שעת' נאלץ לוותר על אזרחותו המצרית כתנאי לשחרורו, הוא נעצר בקהיר ביולי 2019 והועמד לדין ביחד עם פעילים נוספים באשמת סיוע לארגון טרור, דהיינו לתנועת "האחים המוסלמים" והפצת ידיעות כוזבות (פייק ניוז).
ראמי שעתי היה ממיסדי תנועת ה-BDS במצרים וחבר כמה קבוצות פוליטיות חילוניות אך לטענת שלטונות מצרים הייתה לו גם פעילות חשאית עבור "האחים המוסלמים", גורמי הביטחון של מצרים העבירו אותו ב-6 בינואר לידי נציג הרש"פ בקהיר, הוא הוטס לירדן ואחר כך לפאריז.
רעייתו הצרפתיה, סלין לברון שעת' דחפה את ממשלת צרפת להפעיל לחץ כדי לשחררו, גם אביו נביל שעת' שיש לו קשרים רבים במודיעין המצרי פעל נמרצות למען שחרורו, אבל הנשיא המצרי א-סיסי לא התרגש, גם לאחר שנשיא צרפת עמנואל מקרון פנה אליו בנושא, הוא המשיך להפגין את מדיניות היד החזקה כלפי כל מי שקשור לתנועת "האחים המוסלמים".