בישראל עוקבים בדאגה אחרי הפעילות המדינית הירדנית בעקבות העליה של ממשלת נתניהו לשלטון.
בין שתי המדינות שוררת מתיחות בעקבות ביקורו השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בהר הבית ובעקבות התקרית שבמהלכה עיכבה משטרת ירושלים את כניסתו של רסאן אלמג'אלי, שגריר ירדן בישראל, להר הבית.
בעקבות התקרית הזו זומן שגריר ישראל בירדן למשרד החוץ הירדני שם נמסרה לו מחאה רשמית.
על הפרק נמצא כרגע נושא השתתפותה של ירדן ב"ועידת הנגב 2 " שאמורה להתכנס במרוקו בחודש מרץ הקרוב ושהינה חלק חשוב בתהליך הנורמליזציה בין ישראל למדינות ערב.
ב-28 במרץ 2022 התקיים המפגש הראשון של ועידת הנגב בשדה בוקר בהשתתפות שרי החוץ של ארה"ב, ישראל, מצרים, מרוקו, איחוד האמירויות ובחריין.
הפורום הזה הוקם כחלק משיתוף פעולה ישראלי-ערבי נגד איראן ולקידום נושאים אזוריים בתחום הביטחון האזורי,בריאות,תיירות,אנרגיה, חינוך, חיזוק הדו קיום ועוד.
שר החוץ הירדני אימן צפדי הוזמן למפגש הזה אולם הוא התחמק ממנו בתירוץ של "אילוצי זמנים" וקבל על כך ששר החוץ הפלסטיני לא הוזמן אליו.
לפני שבועיים התקיימה פגישה נוספת של "ועידת הנגב 2" באבו דאבי אך ירדן שוב לא השתתפה בה.
עכשיו ירדן מקיימת התייעצויות פנימיות ועם מצרים, הרש"פ וגם עם מדינות המפרץ אם להשתתף במפגש השלישי של פורום הנגב הצפוי להתקיים בקרוב במרוקו, עדיין לא התקבלה ההחלטה הסופית.
עבדאללה מלך ירדן השתתף בשבוע שעבר במפגש משולש בקהיר עם נשיא מצרים א-סיסי ועם יו"ר הרש"פ אבו מאזן.
הפגישה עסקה בהשלכות חילופי השלטון בישראל על היחסים עם מדינות ערב ובמצב הכלכלי הקשה של ירדן, מצרים והרש"פ.
המלך עבדאללה ייצא בקרוב לאבו דאבי לפגישות מדיניות נוספות בנושאים האלה.
בשבוע שעבר הוא אירח בארמונו בעמאן את ג'ק סאליבאן, היועץ לביטחון לאומי של ממשל ביידן לדיון בהשלכות עליית ממשלת נתניהו לשלטון ובמצב בהר הבית.
על פי גורמים ירדניים, ג'ק סאליבאן נתן התחייבות בשם הממשל האמריקני למלך ירדן כי מעמדה של ירדן כאפוטרופוס של המקומות הקדושים בירושלים לא ייפגע וכי ישראל לא תשנה את הסטטוס קוו בהר הבית.
המלך עבדאללה הקשיב אך לא השתכנע, הוא לא מאמין לנתניהו ולבן גביר, אבל ירדן מנסה כעת לשמור על יחסים טובים עם ממשל ביידן נוכח מצבה הכלכלי הקשה והתלות שלה בסיוע האמריקני.
עם זאת, בירושלים מודאגים מאוד מכך שהמלך עבדאללה ממשיך בקו אגרסיבי נגד ממשלת נתניהו ומנסה לחבל בתהליך הנורמליזציה של ישראל עם מדינות ערב, גורמים מדיניים מעריכים כי הוא עושה זאת כדי לנסות ולבודד את ישראל מבחינה מדינית וכי הוא מודאג מהאפשרות שישראל תתן לסעודיה "דריסת רגל" בהר הבית כחלק מהסכם הנורמליזציה העתידי בין שתי המדינות.
המלך עבדאללה מתאם באופן מלא את עמדותיו המדיניות עם יו"ר הרש"פ אבו מאזן ולמרות שארצו חתומה על הסכם שלום עם ישראל מ-1994 הוא מתנהג באופן עויין כלפי ישראל ומנסה לחבל בקשריה הבינלאומיים, כרגע המלך מתרכז במאמצים להשיג סיוע כלכלי לארצו הסובלת ממשבר כלכלי חריף אבל הוא לא מרפה מהנושא הפלסטיני ומנושא הר הבית ופתרון שתי המדינות, נראה כי ממשלת ישראל הנוכחית תתקשה מאוד לשפר את היחסים עם ירדן והם עלולים לעלות על מסלול התנגשות מסוכן.