טראמפ שבר את הטאבו-הטרנספר חוזר לשיח הפוליטי

מערכת הביטחון בישראל נערכת לביצוע תוכנית ההגירה של הנשיא טראמפ ולאפשר לתושבי הרצועה יציאה מרצון לחו"ל. הנשיא טראמפ שחט את הפרות הקדושות של הבעיה הפלסטינית ונתן לגיטימיות מחודשת למונח הטרנספר.

גורמים מדיניים בכירים בירושלים אומרים כי דונלד טראמפ ,נשיא המעצמה הגדולה והחזקה בעולם, העניק בתוכנית ההגירה של תושבי רצועת עזה למצרים וירדן  לגיטימיות מלאה לרעיון הטרנספר כחלק חשוב בפתרון הבעיה הפלסטינית, כעיקרון מקובל שאפשר להפוך אותו  לתכנית מעשית, זאת לאחר שהרעיון הזה שהיה קיים בשנים עברו בציבור הישראלי לטרנספר של הפלסטינים איבד את הלגיטימיות שלו גם במערכת הפוליטית בישראל ונחשב לאסור בתכלית, כזכור, מפלגת "כך" בראשות הרב מאיר כהנא הוצאה מחוץ לחוק ב-1994 בגלל שקראה בין היתר לטרנספר.

לדבריהם,תוכנית ההגירה של הנשיא טראמפ פגעה בלאומיות הערבית ובמילים אחרות הוא אמר לפלסטינים, אתם אינכם עם, אין לכן לאום ואדמה ולכן אני יכול לשנע אתכם מרצועת עזה לכל מקום שאני רוצה.

מבחינת הפלסטינים, הנשיא טראמפ שלל את זכותם על אדמתם ואת זכותם להגדרה עצמית.

טראמפ נתן לגיטימציה להשתמש במילה טרנספר, למרות שרבים בישראל עדיין חוששים להשתמש בה ומעדיפים לקרוא לתוכניתו " הגירה" או "מיקום מחדש"(רילוקשיין), השיח הישראלי משתנה כעת במהירות והשימוש במילה מתרחב ומקבל תוקף מוסרי וחוקי חדש.

הפלסטינים מעריכים כי רעיון הטרנספר יגיע במהלך הזמן גם עד לכדי מצב חדש  שבו תהייה דרישה ישראלית לעשות טרנספר לפלסטינים בתחומי יהודה ושומרון.

על פי גורמים אמריקנים, טראמפ רואה בעקירת הפלסטינים מרצועת עזה והקמת התנחלויות ופרויקטים כלכליים בשטח הרצועה עניין טבעי ונורמלי.

גורמים פוליטיים אומרים כי תוכניתו של הנשיא טראמפ היא זריקת עידוד משמעותית למחנה הימין בישראל.

התוכנית הזו גם הצילה את קואליציית נתניהו מקריסה, השר בצלאל סמוטריץ' לא יפרוש ממנה ואיתמר בן גביר מתכנן כבר לחזור למשרדו.

ישראל נערכת כבר לביצוע תוכניתו של הנשיא טראמפ, שר הביטחון ישראל כ"ץ הנחה את צה"ל להכין תוכנית למתן  אפשרות ליציאה מרצון של תושבי הרצועה.

התוכנית תכלול אפשרויות יציאה במעברי היבשה וכן הסדרים מיוחדים ליציאה דרך הים והאוויר.

ומה יעשו הפלסטינים? רבים ברצועת עזה רוצים לעזוב ולצאת לחו"ל, אין להם רצון לחיות במחנות פליטים במצרים או בירדן,גורמים בכירים בתנועת פת"ח אומרים כי לפלסטינים יש הנהגה חלשה ומושחתת, הם יכולים לסמוך רק על עצמם, מדינות ערב גם הן רופסות וחוששות מהנשיא טראמפ, הן עושות הרבה רעש תקשורתי בעולם נגד תוכנית טראמפ אבל מדובר ב"מס שפתיים" והן יתקפלו בסופו של דבר.

גורם מדיני בכיר אומר כי הנשיא טראמפ הצליח בכמה משפטים לשחוט כמה פרות קדושות במזרח התיכון בכל הקשור לסוגיית הבעיה הפלסטינית ועכשיו כולם מתרוצצים המומים  מתוכנית ההגירה שלו מרצועת עזה,ספק אם יוכלו לעצור אותו.

תושבי הרצועה ישלמו את מחיר הנכבה החדשה שהביאו עליהם האחים יחיא ומוחמד סינוואר.

הערה: פורסם לראשונה ב"אפוק"

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי