גורמים אמריקנים אומרים כי המהלכים של הנשיא טראמפ מחושבים היטב וכי אין פה עניין של גחמות, התוכנית שלו להגירת תושבי הרצועה למצרים וירדן וההצעה שלו לישראל לתת לחמאס אולטימטום לשחרור כל החטופים עד יום שבת בצהרים, הן חלק מאסטרטגיית משא ומתן בסגנון שונה של העלאת המחיר וההימור כדי להשיג תוצאות טובות יותר במשא ומתן, טראמפ מנהל את העניין כנושא ונותן קשוח שמחזיק בידו נבוט גדול אך עדיין לא משתמש בו.
הנשיא טראמפ הניח כרגע בצד, באופן זמני, את נושא לבנון ומתמקד ברצועת עזה ובסוגיית החטופים הישראלים והאמריקנים,הוא רוצה להביא לפריצת דרך בנושא שחרור כל החטופים והכשרת הקרקע להגירה מרצון של הפלסטינים מרצועת עזה למדינות ערב.
רצועת עזה מבחינת הנשיא טראמפ היא השלב הראשון בתוכניתו לסדר חדש במזרח התיכון.
משם רוצה הנשיא טראמפ להמשיך להשגת הסכם נורמליזציה בין ישראל לסעודיה , מנהיגת העולם הסוני, שיפתח את הדרך להסכמים נוספים בין ישראל למדינות ערביות ואסלאמיות אחרות.
מבחינת הפלסטינים, מדובר בנכבה חדשה שגדולה בהרבה יותר מהנכבה של 1948 והם מודאגים מאוד ביחד עם מדינות ערב שחוששות שהתגובה הפלסטינית לתוכנית טראמפ תערער את היציבות של המשטרים הערבים המתונים במזרח התיכון.
טראמפ לא נסוג לאחור בעקבות ההתקפות הקשות עליו בעולם הערבי, הוא בודק את הדופק של הפלסטינים ושל ירדן ומצרים, התוכנית שלו היא הפיכה והוא יכול לעצור אותה בכל רגע, כרגע, הוא בוחר לנסות ולהתקדם.
טראמפ לא עושה חשבון לפלסטינים ברצועת עזה, לא מעניין אותו אם הם מקבלים את תוכניתו או דוחים אותה, הוא מציג זאת כעובדה מוגמרת, הוא סומך על ישראל שמתואמת עמו במהלך עידוד ההגירה מרצון מרצועת עזה. מבחינתו של טראמפ, הטבח שעשו מחבלי חמאס בישובי עוטף עזה ב-7 באוקטובר 2023 הוא המסמר האחרון בארון הקבורה של הבעיה הפלסטינית וברעיון הקמת שתי המדינות.
מעתה ואילך, המושג "פלסטין" איננו קיים עבורו.
אין גם שום סימן שהוא רוצה להחיות את תוכנית "עסקת המאה" שלו בקדנציה הקודמת, שהפלסטינים דחו על הסף, ושדיברה על הקמת מדינה פלסטינית על 70 אחוזים משטחי יהודה ושומרון.
בקדנציה הראשונה שלו, הנשיא טראמפ העביר את השגרירות האמריקנית לירושלים והכיר בה כבירת ישראל, סגר את משרדי אש"פ בוושינגטון, קיצץ את תקציב אונר"א ואת תקציבי הרש"פ, הכיר בחוקיות ההתנחלויות ובסיפוח רמת הגולן, עכשיו הוא רואה במדינות ערב את הפתרון עבור הפלסטינים ברצועת עזה.
גורמים אמריקנים אומרים כי האתגר שלו יהיה להוכיח לעולם שהוא הצליח לבצע את תוכניתו לגבי רצועת עזה, שהיא תוכנית מחוץ לקופסא, היא ינסה לקפל את העמדות של ירדן ושל מצרים ולא יהסס להיכנס לעימות חזיתי עם המלך עבדאללה ועם הנשיא עבד אלפתאח א-סיסי, הוא כבר השליך את הכדור למגרשן וינסה להעביר מאות אלפי פלסטינים לשטחי חצי האי סיני ולגדה המזרחית של הירדן.
המוטו שלו הוא: מצרים היא למצרים ולפלסטינים וירדן היא לירדנים ולפלסטינים,כך גורס טראמפ, מבחינתו, לא יעלה על הדעת שירדן לא תסכים לקלוט פלסטינים בשטחה שיגיעו מהרצועה או מהגדה המערבית ומצרים תסרב לקלוט פלסטינים שגרו במחנות הפליטים הפלסטינים ברצועת עזה, למצרים יש מרחבים אדירים בסיני וגם לירדן יש מרחב מדברי גדול מזרחית לעמאן עד לגבול עם עיראק.
הלחץ על ירדן התחיל בפגישתו עם המלך עבדאללה בבית הלבן וימשך לעבר פגישה בינו לבין נשיא מצרים עבד אלפתאח א-סיסי שבינתיים נדחתה על ידי הנשיא המצרי.
לדברי גורמים אמריקנים, זהו רגע האמת של מנהיגי מצרים וירדן, שארה"ב עוזרת להם להמשיך ולשמור על שלטונם, לפני שהיא נוקטת בצעדים חד צדדים ובסנקציות נגדם, טראמפ הבהיר ב-10 בפברואר כי הוא שוקל לעצור את הסיוע למצרים ולירדן אם לא ייענו לדרישותיו, הן בצרות גדולות ויצטרכו לבוא לקראתו ולרצותו או להציע לו הצעות חלופיות כדי לפתור את המשבר, טראמפ מנהל משא ומתן נוקשה וכוחני וכוחו המדיני והצבאי הרבה יותר חזק ממה שחושבים, יש לו סיכוי טוב לקדם את תוכניותיו בסיוע של ישראל ובהתאם לצרכיה הביטחוניים.