על פי גורמים ברצועת עזה, על גבול מצרים עם הרצועה, באזור רפיח המצרית, ממתינים כ-60 אלף קרוואנים, אוהלים וציוד מכני כבד שאמורים להיכנס לרצועה בכל רגע לאחר קבלת אישור מישראל.
גורמים ביטחוניים בישראל מותחים ביקורת קשה על הסכמת הדרג המדיני, במסגרת המתווה של העסקה שנכנס לתוקף ב-19 בינואר, להכנסת הקרוואנים והציוד המכני הכבד שחמאס עלול להשתמש בהם כדי לנסות ולשבש פעולה צבאית קרקעית נרחבת של ישראל ברצועה במקרה שהמשא ומתן עם חמאס על שחרור כל החטופים יעלה על שרטון.
טאהר א-נונו, יועץ התקשורת של ראש הלשכה המדינית של חמאס, אומר כי צפוי שהמשא ומתן על השלב השני של הסכם הפסקת האש בעזה יתחיל בתחילת השבוע הנוכחי .
בהודעה לעיתונות אמר א-נונו כי חמאס ממשיכה ביישום צעדי עסקת החילופין כרגיל. הוא הוסיף כי "ישנן הבטחות מצד המתווכים להגברת הכנסת האוהלים, הקרוואנים והציוד הכבד".
בהודעה קודמת אמר א-נונו כי חמאס הדגישה בפני המתווכים את הצורך שהכיבוש ימלא את התחייבויותיו, במיוחד בכל הנוגע להכנסת קרוואנים, אוהלים ודלק, וכן הכנסת הציוד הדרוש לסילוק ההריסות ולסיפוק הצרכים ההומניטריים, כדי לאפשר לאזרחים לחדש את חייהם בכבוד,הוא הדגיש כי כמות גדולה של סיוע ממתינה להיכנס לרצועת עזה, והבהיר כי כל עיכוב או התחמקות מצד ישראל אינם מקובלים.
הגורמים הביטחוניים אומרים כי לא יעלה על הדעת לאפשר לחמאס להתחיל בצעדים לשיקום הרצועה כל עוד לא שוחררו כל החטופים וכל עוד חמאס נמצא בשלטון ברצועה, הכנסת הקרוואנים, האוהלים והציוד המכני הכבד מחזקת את מעמדו ברחוב העזתי כאילו הוא זה שדואג לצרכי האוכלוסיה לאחר שהביא עליה נכבה חדשה.
לדבריהם, כל הכנסת סיוע הומניטארי נוסף לרצועת עזה כמוה כמתן אמצעי לחימה חדשים לחמאס, גורמים מדיניים בירושלים מכחישים את הדברים ואומרים כי אין שום כוונה לאשר הכנסת עשרות אלפי קרוואנים וציוד מכני כבד לרצועת עזה.
הנושא יידון בימים הקרובים בקבינט הביטחוני וישראל מתואמת באופן מלא עם ארה"ב.
לדבריהם, גם אם יוכנסו קרוואנים בעתיד, הדבר לא ישפיע על התוכניות המבצעיות של צה"ל לכבוש את כל רצועת עזה מידי חמאס וצה"ל יידע כיצד לעשות זאת.
הערה:פורסם לראשונה ב"אפוק"