צה"ל לא הכריע את הזרוע הצבאית של חמאס ברצועה

צה"ל מגביר את הלחץ הצבאי ברצועה ותפס כבר כ-30 אחוזים משטחה אך לא הצליח להכריע את הזרוע הצבאית של חמאס. חמאס נשאר הריבון ברצועה והוא זה ששולט גם באופן מלא במערכת האזרחית.

בחלוף שנה וחצי מפרוץ המלחמה ברצועת עזה מסתבר בוודאות, על פי תדרוך של גורם צבאי בכיר, כי צה"ל לא הכריע את הזרוע הצבאית של חמאס ברצועת עזה.

 

ארגון חמאס לא מאשר או מכחיש את הנתונים שנמסרו לנציגי התקשורת הישראלית ואומר בצורה כללית כי עיתוי הפירסום קשור לכוונת ישראל להצדיק את המשך המלחמה ברצועת עזה ולהתחמק מיישום הסכם שחרור החטופים והפסקת האש שנחתם בחודש ינואר האחרון.

 

ישראל לא הצליחה לעמוד ביעדי המלחמה ברצועת עזה, חמאס עדיין מחזיק ב-59 חטופים ישראלים וצה"ל לא הכריע את הזרוע הצבאית של חמאס ברצועה, בפועל, ארגון חמאס ממשיך לשלוט ברצועת עזה.

 

גורם צבאי בכיר מסר כי צה"ל השמיד ברצועה רק  25 אחוזים מהמנהרות שחפר ובנה ארגון חמאס במשך השנים, חמאס עדיין מפעיל את המערכת האזרחית ברצועה ומחלק את המזון ויש לו מנגנוני משטרה ואכיפת סדר בעזה.

 

על פי הגורם הצבאי הבכיר,צה"ל כבר תפס כמעט 30 אחוזים משטח רצועת עזה, בצפון הרצועה צה"ל העמיק את תפיסת השטח לעומק של  2ק"מ מקו הגבול.

 

ממזרח, הפרימטר התרחב לעומק של יותר מק"מ ויש מקומות שבהם הוא מעל 1.5 ק"מ.

 

כתוצאה מחזרת כוחות צה"ל לציר נצרים הוא תפס מרחב עצום במרכז הרצועה, אוגדה 36 משלימה בדרום הרצועה את תפיסת "ציר מורג" שיתחבר בחלקו הדרום מערבי עם "ציר פילדלפי" ובכך ייצור מרחב חיץ רחב במיוחד.

 

הגורם הצבאי הבכיר אומר כי תפיסת השטחים האלה הינה נכס אסטרטגי ומנוף לחץ בכל משא ומתן עתידי.

 

גורמים מדיניים בכירים מעריכים כי הרחבת המבצע של צה"ל ברצועת עזה תפעיל בסופו של דבר לחץ על חמאס להסכים למתווה וויטקוף לשחרור 11 חטופים חיים ו-16 חללים בתמורה להפסקת אש של 50 ימים.

 

על פי הנחיית הדרג המדיני, צה"ל פועל בזהירות ברצועה, על בסיס מודיעיני כדי שלא לפגוע בטעות בחיי חטופים חיים.

 

אחד החששות הגדולים בצה"ל הוא כי חמאס מגביר את השימוש במטעני חבלה גדולים והוא ניצל את הפסקת האש לטמון מטעני חבלה גדולים בשטחים הפתוחים כדי לפגוע בחיילי צה"ל.

 

לכן, צה"ל העביר לרצועה 3 גדודי הנדסה קרבית סדירים שמטפלים בסכנה הזו וגם עוסקים בהשמדת המנהרות.

 

הערה:פורסם לראשונה ב"אפוק"

 

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי