גורמים ביטחוניים בכירים אומרים כי קיימת מתיחות קשה בין מצרים לבין מדינות המפרץ, דבר שבא ליד ביטוי באי הזמנתו של הנשיא המצרי עבד אלפתאח א-סיסי להשתתף במפגש הפסגה שנערכה בריאד, בירת סעודיה, בעת ביקורו של הנשיא טראמפ.
המתיחות הזו החלה לאחר פרסום תוכנית ההגירה של הנשיא טראמפ מרצועת עזה ב-4 בפברואר השנה, חודש לאחר מכן, ב-4 במרץ, כינס הנשיא א-סיסי פסגת חירום בקהיר כדי להציע תוכנית מצרית חלופית להצעתו של הנשיא טראמפ אך ההשתתפות של מדינות המפרץ בועידה הזו הייתה מינימלית.
המתיחות הזו מעוררת שאלות במצרים ובעולם הערבי, להערכת גורמים מדיניים בירושלים, המתיחות הזו בין מדינות המפרץ למצרים מתואמת עם הנשיא טראמפ אשר זועם על נשיא מצרים א-סיסי אשר סירב לבוא לבית הלבן כדי לדון עם הנשיא האמריקני על תוכנית ההגירה שלו מרצועת עזה שמצרים מתנגדת לה בתוקף.
מנהיגי המפרץ מעדיפים ליישר קו עם הנשיא טראמפ ולא לצדד בעמדות המצריות הלעומתיות כלפ הממשל האמריקני.
כמהלך תגובה לאי הזמנתו של הנשיא א-סיסי לפגישת מנהיגי המפרץ עם הנשיא טראמפ בסעודיה, נערכה פסגה משולשת בין שרי החוץ של מצרים, ירדן ועיראק, נשיא מצרים א-סיסי גם השתתף לפני כשבועיים במפגש הפסגה הערבית בעיראק, מפגש שממנו נעדרו רוב מנהיגי המפרץ מלבד שליט קטאר, השיח' תמים בן חמד.
מצרים נמצאת במצב כלכלי קשה, כתוצאה מהתקפות החות'ים על הספינות שמפליגות בים האדום לעבר תעלת סואץ היא איבדה, על פי הערכות בעולם הערבי, סכום של כ-7 מילארד דולר עד עכשיו, הנשיא טראמפ לא עצר את הסיוע השנתי למצרים בסך 1.3 מיליארד דולר, אבל, להערכת גורמים מדיניים הוא מנסה לכופף את הנשיא א-סיסי כדי שיתיישר עם המדיניות האמריקנית בנושא רצועת עזה.
בעולם הערבי מופצות שמועות ברשתות החברתיות כי מצרים תנסה לשפר בקרוב את מעמדה בעולם הערבי באמצעות הודעה על הקפאת היחסים הדיפלומטיים עם ישראל בגלל המלחמה העצימה ברצועת עזה, אולם, אין לכך אישור משום גורם ערבי מוסמך וגורמים ביטחוניים מעריכים כי תנועת "האחים המוסלמים", הנחשבת לארגון טרור במצרים, היא שעומדת מאחורי השמועות האלה כדי לזעזע את שלטונו של הנשיא א-סיסי.
גורם בכיר בממשל המצרי אמר ל"אל-ערבי אל-ג'דיד": "אי אפשר להתעלם מהצינה ביחסים בין ארה"ב למצרים, בניגוד למה שציפתה לו ההנהגה המצרית, שנטתה להעדיף את טראמפ על פני קודמו ג'ו ביידן".
מצרים מצידה לא עושה צעדים להפיג את המתיחות עם ממשל טראמפ ועם מדינות המפרץ, מלבד התנגדותה העזה לתוכנית ההגירה של טראמפ,היא דחתה על הסף את דרישתו של הנשיא האמריקני לקבלת מעבר חופשי לאוניות הצי האמריקני בתעלת סואץ.
להערכת גורמים מדיניים בכירים בירושלים, מצרים תיאלץ בסופו של דבר למחול על כבודה ולשפר את היחסים עם ממשל טראמפ כדי שלא להידחק החוצה מהתוכניות של הנשיא טראמפ לעצור את המלחמה ברצועת עזה ולשקמה, רצועת עזה הינה החצר האחורית של המצרים ויש לה אינטרסים ביטחוניים וכלכליים חשובים בה.
להערכת מצרים, שיקום הרצועה יעלה כ-53 מיליארד דולר ויש לה אינטרס מובהק כי הצבא המצרי וחברות בניה מצריות יטלו חלק נכבד בתהליך שיקום הרצועה כדי לשפר את מצבה הכלכלי.
הערה:פורסם לראשונה ב"אפוק"