לאחר ניסיון החיסול הכושל של הנהגת חמאס בדוחא בירת קטאר, ישראל הוכיחה שוב את כוחה וחיסלה אתמול את רמטכ"ל חזבאללה הית'ם עלי טבטבאי בדירת מסתור בלב רובע א-דאחיה בביירות, מעוזו של ארגון חזבאללה.
מדובר בהישג מבצעי ומודיעיני חשוב, רמטכ"ל חזבאללה הוא זה שעסק, מאז תחילת הפסקת האש בלבנון לפני כשנה, בשיקום אינטנסיבי של חזבאללה ובניית כוחו הצבאי מחדש.
גורמים ביטחוניים בכירים אומרים כי החיסול ברובע א-דאחיה הסיר את החסינות שהייתה לביירות כביכול מפני תקיפות ישראליות על יעדי חזבאללה,ישראל תקפה במהלך השנה האחרונה רק פעמים ספורות יעדים של חזבאללה בביירות כדי להימנע מהסלמה ולאפשר לממשלת לבנון לפרק בעצמה את חזבאללה מנשקו,התקיפה אתמול מעבירה גם מסר לממשלת לבנון ולחזבאללה כי ביירות היא יעד לגיטימי לתקיפות ישראליות.
אולם המסר העיקרי בעיתוי החיסול שישראל רצתה להעביר לממשלת לבנון ולחזבאללה היה כי סבלנותה פקעה ונמאס לה מכך שממשלת לבנון איננה עושה את העבודה כראוי, לאחר קיבלה החלטה לפרק את חזבאללה מנשקו וגיבוי מישראל, ארה"ב והקהילה הבינלאומית, והיא גוררת רגלים בעוד חזבאללה מתחמש ומתעצם מחדש בסיועה של איראן.
חזבאללה שהופתע לחלוטין מהחיסול, מתלבט כיצד להגיב על החיסול שמהווה עוד מכה מבצעית ומורלית לארגון ומעין סוג של השפלה, גורמים ביטחוניים בכירים אומרים כי הוא מתייעץ עם איראן והיא זו שתקבל את ההחלטה הסופית, החיסול של חסן נצראללה שלל לחלוטין את עצמאות ההחלטה המעטה שהייתה לארגון בזמנו מול טהראן.
כל שיקומו מחדש של חזבאללה כיום תלוי באמצעי הלחימה והכספים שהוא מקבל מאיראן.
חזבאללה עוסק בשנה אחרונה לא רק בהתחמשות בטילים, רקטות, כטב"מים ורחפנים, הוא בונה גם מחדש את כוח "רדוואן" שאמור לפלוש לתוך שטח ישראל, לכבוש חלקים מהגליל ולבצע מעשי טבח בסגנון ה-7 באוקטובר, הית'ם טבטבאי, שהיה מפקד כוח "רדוואן" בעבר, מונה לתפקיד הרמטכ"ל בין היתר לשקם את הכוח ולהכין אותו לסבב הלחימה הבא מול ישראל.
טבטבאי הוא המפקד הבכיר ה-175 במספר של חזבאללה שישראל חיסלה מאז החלה המלחמה לפני יותר משנתיים.
גורמים ביטחוניים בכירים מעריכים כי חיסולו יפגע במאמצים של חזבאללה להשתקם ולבנות את כוחו הצבאי מחדש אך לא יעצור את התהליך שמוכוון מטהראן, ההערכה של גורמים ביטחוניים היא כי חזבאללה ימנה בקרוב מחליף לטבטבאי ולמרות החיסול ימשיך בהתעצמות הצבאית.
להערכת גורמים ביטחוניים בכירים,חזבאללה יכיל לפי שעה את החיסול וימנע מתגובה בירי לעבר העורף הישראלי, הוא חושש ממלכודת ישראלית כי אם יגיב בירי טילים או כטב"מים ישראל תצא למתקפה אווירית רחבת היקף ותשמיד את מאגרי הנשק החשאיים שיש לו ברובע א-דאחיה ובבקאע הלבנוני.
גורמים מדיניים בכירים אומרים כי ישראל לקחה באופן מיידי אחריות רשמית על החיסול, מבלי להצטדק ולגמגם כדי להעביר את המסר הברור לממשלת לבנון ולחזבאללה כי היא נחושה לפרק את חזבאללה מנשקו וכי יש לה את היכולת להנחית מכות צבאיות אנושות על ארגון הטרור והיא איננה חוששת מחידוש הלחימה בגבול הצפון.
המסר הזה מופנה גם לאיראן, לטורקיה, קטאר וסוריה.
ישראל הוכיחה באמצעות התקיפה כי למרות תוכנית השלום של טראמפ למזרח התיכון, ידיה אינן כבולות והיא שומרת על חופש הפעולה הביטחוני שלה ונערכת למנוע תרחישים חדשים בסגנון הטבח של ה-7 באוקטובר.
הערה: פורסם לראשונה ב"אפוק"


