הרש"פ החלה בפעילות מדינית מול אירופה ומדינות ערב לתמיכה בכינוסה של וועידה בינלאומית.
מדובר ברעיון ממוחזר שמעיד על מצוקת ההנהגה הפלסטינית נוכח כישלון האינתיפאדה.
כמה בכירים ברש"פ מאשרים כי כישלונה של "אינתיפאדת הסכינים" והאכזבה הקשה של יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס מהנשיא אובאמה ומדיניותו בנושא הפלסטיני הביאו אותו לשנות כיוון ולחפש דרכים כדי לשוב ולעלות הבעייה הפלסטינית על סדר היום הבינלאומי.
מחמוד עבאס חושש מאוד כי אם יירד מהבמה הפוליטית הפלסטינית בעיתוי הנוכחי הוא יכנס להיסטוריה הפלסטינית כמנהיג כושל שלא היו לו שום הישגים במשך יותר מעשר שנים של שלטון כראש הרשות הפלסטינית, לכן הוא מנסה לשמר בכל כוחו על הקיים.
הוא רואה בפרסומים בתקשורת בישראל על קריסתה האפשרית של הרש"פ רמז ברור לקונספירציה של ממשלת נתניהו להדיחו מכס השלטון, למוטט את הרש"פ ולהשתלט על כל שטחי הגדה, לכן הוא מיהר להכריז בנאום שנשא בבית לחם בשבוע שעבר לרגל חגיגות חג המולד כי הרש"פ היא "הישג לאומי" בדרך למדינה פלסטינית.
שימור הרש"פ והישרדותה הפך עכשיו למטרה העיקרית של מחמוד עבאס.
שימורה של הרש"פ במתכונתה הנוכחית, על כל המגרעות שבדבר, מאפשר למחמוד עבאס לקבל את כספי הסיוע של המדינות התורמות, את כספי המיסים שגובה ישראל מדי חודש עבור הרש"פ ולפעול בזירה הבינלאומית כישות עצמאית על סף מדינה.
מחמוד עבאס מנצל את העובדה שגם ישראל, מסיבותיה היא, איננה מעוניינת בקריסת הרש"פ, כדי לשמור על שלטונו הנהנה מיציבות יחסית גם בגלל שישראל מסכלת פעילות של החמאס בשטחי הגדה לכן הוא מקיים את התיאום הביטחוני עם ישראל, האינטרס הוא משותף-שמירה על יציבות הרש"פ ומלחמת חורמה בחמאס.
מחמוד עבאס בזבז את רוב התחמושת של הפלסטינים במאמציו להשיג מדינה, הניסיון האחרון האלים של הפלסטינים באמצעות אינתיפאדה של בודדים נגד ישראל לא הצליח, הוא לא משפיע על ההנהגה הישראלית לשנות כיוון והחברה הישראלית מתחילה להתרגל למציאות הביטחונית החדשה שנכפתה עליה.
בהיעדר כלים חדשים בארגז הכלים שלו החליט מחמוד עבאס לשוב ולמחזר את רעיון כנוס הוועידה הבינלאומית ולשלב בו מנגנון חדש- משא ומתן באותו הסגנון שבו ניהלו המעצמות(חמש פלוס אחד) את המשא ומתן עם איראן על הסכם הגרעין.
גיוס העולם הערבי ותיאום עם אירופה
משרד החוץ הפלסטיני מתאם בשבועיים האחרונים את המגעים עם מדינות אירופה את הפעילות המתוכננת של הפלסטינים עוד החודש בזירת האו"ם ובמיוחד במועצת הביטחון.
הפלסטינים פועלים לנצל את הצטרפותה של מצרים למועצת הביטחון ושל מדינות חדשות נוספות כדי לקדם את המהלכים שהם מתכננים.
וואסל אבו יוסף, חבר הועד הפועל של אש"ף אמר ב-11 בינואר לסוכנות הידיעות הצרפתית: "אנו נסתמך על מצרים שנכנסה למועצת הביטחון, המתנו לשינויים האלה כדי להמשיך את העבודה במסדרונות מועצת הביטחון בתיאום עם כמה מדינות אירופה כדי לחפש מנגנון שיספק הגנה לעם הפלסטיני".
ד"ר צאיב עריקאת, ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני שאותו מנסה מחמוד עבאס להכשיר כיורשו, מסייר במדינות ערב כדי לקבל תמיכה ערבית למהלכי הרש"פ, עריקאת ביקר עד כה במצרים ובאלג'יריה ובראיון לתקשורת באלג'יריה הוא הביע את ביטחונו כי הפעילות הפלסטינית נגד ישראל בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג תשא פרי במהלך שנת 2016 ותביא לנקיטת הליכים משפטיים נגד מנהיגי ישראל.
ב-11 בינואר התכנסה בקהיר הוועדה המיוחדת של שרי החוץ הערבים, שהוקמה בהתאם להחלטות ועידת הפסגה הערבית בשנה שעברה, לתמיכה בבעיה הפלסטינית בזירה הבינלאומית וקראה בתום הדיונים "לגבש מנגנון בינלאומי שישים קץ לכיבוש וישיג פתרון לשתי המדינות במסגרת זמן מוגדרת".
יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס החליט לחזור לנקודת המוצא האומרת שבהיעדר יכולת פלסטינית להביס צבאית את ישראל הישועה של הפלסטינים יכולה לבוא רק מהקהילה הבינלאומית.
אין ביכולתם של הפלסטינים לכופף את ישראל בדרכי טרור ואלימות ולכן תיעשה פניה לאו"ם לקבלת החלטה על כינוס וועידה בינלאומית.
העמדה הפלסטינית הזו איננה מגובשת ומאוחדת, היא נולדה במוחו של מחמוד עבאס ומקורביו והודלפה לאמצעי התקשורת.
היוזמה החדשה עדיין לא הובאה לדיון בוועדה המרכזית של תנועת פת"ח(הפוליטבירו) או במוסדות אש"ף כמו הוועד הפועל של הארגון.
הנהגת הרש"פ במצוקה וממהרת להפריח רעיונות לחלל האוויר מכיוון שהציבור הפלסטיני דורש תשובות ואסטרטגיה חדשה וברורה נוכח כישלונה של "אינתיפאדת הסכינים".
המאמץ הפלסטיני כרגע מכוון בעיקר לדעת הקהל הפלסטינית כדי להראות לתושבי השטחים שההנהגה לא איבדה כיוון ונלחמת כדי להביא הישגים בכל הדרכים האפשריות.