איראן מתקרבת בצעדי ענק להעשרת האורניום ברשותה לרמה של 90 אחוזים, דבר שמאפשר לה לייצור פצצת גרעין ראשונה.
הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית דיווחה כי מצאה הוכחות לאורניום מעושר באיראן ברמה של 84 אחוזים, דבר שמעורר דאגה רבה בירושלים ובוושינגטון.
גורם אמריקני בכיר העריך כי איראן תוכל לייצר פצצה גרעינית בתוך 12 ימים.
לדיווחים האלה מצטרף דיווח כי איראן מבקשת מרוסיה לרכוש ממנה מערכות טילי נ"מ מדגם אס-400, דבר שיקשה מאוד על ישראל לתקוף את מתקני הגרעין באיראן, הרוסים שמקבלים מאיראן אספקה שוטפת של טילים ומל"טים לצורך המלחמה באוקראינה עדיין לא הסכימו למכור לאיראן את מערכות אס-400 אך הם עלולים למכור להם מטוסי קרב מתקדמים מסוג "סוחוי-35".
על רקע החששות האלה של ישראל וארה"ב מתקיימים מגעים מואצים בין שתי המדינות להידוק התיאום המודיעיני והצבאי ביניהן, משלחת ישראלית של בכירים הכוללת את השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר וראש המל"ל צחי הנגבי יוצאת לוושינגטון לפגישה עם בכירי הממשל ומייד לאחר ביקורה יגיע גם לישראל שר ההגנה האמריקני לוייד אוסטין לפגישות עם ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט.
ישראל דורשת מארה"ב להניח על השולחן איום צבאי ואמין כדי להרתיע את איראן מפני הריצה לפצצת הגרעין, אבל האמריקנים רוצים לראות שיני במדיניות ממשלת נתניהו בנושא הפלסטיני ובנושא הרפורמה המשפטית.
גורם אמריקני בכיר אמר כי קשה לארה"ב לעבוד עם ממשלת נתניהו בנושא איראן "בעוד החצר האחורית שלה בוערת".
עם זאת, קיימת הסכמה בדרגי המודיעין הבכירים בישראל ובארה"ב כי המנהיג העליון של איראן עלי ח'מינאי עדיין לא קיבל את ההחלטה לייצר פצצה גרעינית, בינתיים איראן נהנית להלחיץ את העולם כ"מדינת סף" גרעינית.
על פי הערכות המודיעין בישראל ובארה"ב, איראן זקוקה לפרק זמן של שנה עד שנתיים כדי לייצר ראש קרב גרעיני שאותו ניתן להרכיב על טיל בליסטי כדי שיוכל לאיים על ישראל.
גורמים בכירים בירושלים אומרים כי האיום הגרעיני האיראני איננו רק על ישראל אלא על העולם כולו, לאיראן יש טילים בליסטיים לטווחים של אלפי ק"מ וברגע שיורכבו עליהם ראשי קרב גרעיניים הם יאיימו על העולם כולו.
הדרישה האמריקנית להרגיע את הזירה הפלסטינית ואת הזירה הפנימית ישראלית תעמוד במרכז השיחות הצפויות בימים הקרובים בין שתי המדינות.
האמריקנים מעריכים כי יצליחו להשפיע על ממשלת נתניהו מכיוון שהיא מבינה היטב כי הסכנה הגרעינית האיראנית היא סכנה קיומית, ב-14 במרץ אמור להתקיים בשארם א-שיח' שבמצרים מפגש ההמשך של מפגש עקבה וישראל אמורה לעשות צעדים בוני אמון כלפי הפלסטינים כדי לנסות ולקדם את הרגיעה ולמנוע התפרצות מעשי אלימות וטרור לקראת חודש רמאדאן.
גם במישור הפנים ישראלי, ההערכה בצמרת המדינית בישראל היא כי יימשך המאמץ למצוא נוסחה שתאפשר פתיחת דיאלוג בין הממשלה לאופוזיציה בנושא הרפורמה המשפטית, פתיחת דיאלוג כזה תביא להורדת המתיחות בין לשכת נתניהו לבין הבית הלבן, נתניהו גם אמור לרסן את התבטאויות השרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר.
האיראנים מעודדים מאוד מגל המחאה בישראל בעקבות תהליך חקיקת הרפורמה המשפטית, אמצעי התקשורת האיראנים מסקרים בהרחבה את ההפגנות בישראל והפרשנים האיראניים טוענים כי מחאת החיג'אב באיראן דעכה ועכשיו ישראל משלמת את המחיר על כך שעמדה מאחורי ההפגנות באיראן ושלהבה את המפגינים כדי לזעזע את יציבות המשטר האיראני.
אין ספק כי הסכנה האיראנית היא זו שעומדת בראש סדר העדיפויות של ממשלת נתניהו, לכן ההערכה היא שראש הממשלה נתניהו "יישר קו" עם ממשל ביידן כדי להגיע עמו להסכמות על דרכי הפעולה נגד איראן,השבוע הקרוב הוא שבוע חשוב מאוד בכל מה שקשור להגעה להסכמות בין ישראל לממשל האמריקני.