אמצעי התקשורת הישראליים אינם רק גורם חשוב ומשפיע בפוליטיקה הישראלית, הם הפכו גם במרוצת השנים, במיוחד לאחר הסכמי אוסלו ב-1993 והקמת הרש"פ, לגורם המשפיע גם על ההנהגה הפלסטינית ועל תדמיתה בקרב תושבי השטחים.
צריך לזכור שהרש"פ הינה שלטון דיקטטורי שאינו רוצה בשום ביקורת על פעולותיו ומגביל את חופש הביטוי, החשש של מחמוד עבאס מביקורת על פעולותיה של הרש"פ גובל בהיסטריה, במסגרת הזו פירסם יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס את "חוק הפשעים האלקטרונים" המאפשר למערכת אכיפת החוק הפלסטינית לעצור, לחקור ולשפוט כל פלסטיני שפירסם ברשתות החברתיות פוסטים שמותחים ביקורת על הרש"פ.
ההיסטריה של הרש"פ מתורגמת בשטח לדיכוי בכוח של מפגינים נגדה, מעצרם ואפילו הריגתם, כך למשל נרצח בדם קר לפני שנה בחברון פעיל זכויות האדם ניזאר בנאת בידי אנשי הביטחון המסכל של הרש"פ לאחר שפירסם סרטונים בפייסבוק המותחים ביקורת נוקבת על הרש"פ ובכיריה, מותו עורר גל של זעם והפגנות בשטחי הרש"פ אשר דיכאה אותן בכוח, בעקבות לחץ בינלאומי נאלצה הרש"פ להעמיד לדין את-14 אנשי הביטחון החשודים ברצח ומשפטם מתנהל בעצם ימים אלה בבית הדין הצבאי ברמאללה.
העיתונות הפלסטינית הרשמית והבלתי רשמית בתחומי הרש"פ מנועה, מטבע הדברים, מלפרסם ביקורת חריפה על הרש"פ ועל בכיריה שלא לדבר על פירסום מעשי שחיתות,לכן חלק מהמידע הקשור למעשים אלה מודלף מהמקורות השונים בשטחים אל אתרי האופוזיציה הפועלים מרצועת עזה, אל העיתונות הערבית בחו"ל ובעיקר אל אמצעי התקשורת הישראליים אשר חלק מהם אינו חושש, לפרסם את מעשי השחיתות והנפוטיזם המיוחסים ליו"ר הרש"פ מחמוד עבאס, לשני בניו, ולבכירי הרש"פ: חוסיין א-שיח', מאג'ד פרג', ג'בריל רג'וב, תוופיק אלטיראווי, מחמוד אלהבאש ועוד רבים אחרים.
המצב הזה היה תקף גם בתקופת שלטונו של יאסר ערפאת וגם הוא, רעייתו סוהא ומקורביו מוחמד רשיד, מחמד דחלאן, צאיב עריקאת, נביל שעת' ובכירים בצמרת הישראלית שהיו קשורים אליהם, כמו יוסי גינוסר בכיר השב"כ לשעבר, היו נתונים לביקורת והתקפות על טוהר המידות שלהם מצד חלק מאמצעי התקשורת הישראלים.
לכן, חוסיין א-שיח', חבר הועד הפועל של אש"פ, ומי שמוזכר כעת כיורשו האפשרי של יו"ר הרש"פ, אינו שונה מהם, גם עליו היו פירסומים במהלך השנים באמצעי תקשורת הישראלית על חשדות למעשי שחיתות ועבירות מוסר, אולם, הפיכתו ל"יורש" האפשרי ממקדת עליו עכשיו את תשומת הלב של חלק מאמצעי התקשורת בישראל.
כל פירסום על חוסיין א-שיח' באמצעי התקשורת הישראליים מתורגם מייד לשפה הערבית ומופץ ברשתות החברתיות בשטחים והופך לשיחת היום ברחוב הפלסטיני, הפירסומים השליליים גורמים לנזק תדמיתי גדול לחוסיין א-שיח' בדעת הקהל הפלסטינית וגם להנהגת הרש"פ והעומד בראשה.
ערוץ 13 הישראלי פירסם ב-13 בפברואר כתבה מקיפה על חוסיין א-שיח' המאשימה אותו במעשי שחיתות, הטרדות מיניות וקשרים טובים עם ישראל.
הוא תואר בכתבה כאחד האנשים העשירים ברש"פ, בעליהן של מספר מחצבות ברש"פ וכמי שמואשם ברחוב הפלסטיני כ"גדול הבוגדים והמושחתים מבחינה מוסרית ולאומית".
הכתבה הזו תורגמה לשפה הערבית והופצה בכל הרשתות החברתיות בשטחים וגרמה לו נזק תדמיתי גדול, מקורביו מספרים כי חמתו בערה בו לא אתפלא אם הוא יאיים להגיש תביעת לשון הרע נגד הערוץ.