מזכ"ל חזבאללה חסן נצראללה טען בנאום שנשא בלבנון ב-29 באוקטובר כי הסכם סימון הגבול הימי בין ישראל ללבנון הינו "ניצחון גדול ללבנון, למדינה לעם ולהתנגדות".
הוא הבהיר כי הגבולות היבשתיים בין לבנון ל"פלסטין הכבושה" נקבעו על ידי שלטן המנדט של צרפת ובריטניה וכי אז לא נקבעו הגבולות הימיים.
למרות שחזבאללה הינחה את ממשלת לבנון מאחורי הקלעים לגבי הקווים האדומים במשא ומתן עם המתווך האמריקני, טען חסן נצראללה כי ארגונו לא היה מעורב בסימון הגבול הימי וכי זוהי האחריות של ממשלת לבנון.
הוא הדגיש כי לבנון לא נתנה שום ערבויות ביטחוניות לישראל במסגרת ההסכם וכי היא השיגה כל מה שהיא רצתה, מדובר לדבריו ב"ניצחון היסטורי גדול".
"עדיין נותר עניין קטן בלבד שלא נפתר", הוא אמר, "והוא ריבוע קטן של 2.5 ק"מ ולבנון מתעקשת שמדובר בשטח כבוש שיש לשחרר אותו."
נצראללה גילה מה לדעתו הביא להשגת ההסכם והוא שני גורמים: האיומים של חזבאללה על ישראל והכוח הצבאי שלו.
מבחינת חזבאללה, ישראל נכנעה ללחץ והאיומים במלחמה שהפעיל עליה נצראללה באמצעות שיגור 4 כטב"מים לעבר אסדת הגז ב"כריש".
לדברי נצראללה, ישראל הורתעה על ידי חזבאללה ואין בהסכם שנחתם שום הכרה בישראל או נורמליזציה.
למרבה הצער, חסן נצראללה צודק, ישראל חששה מעימות צבאי עם חזבאללה ונכנעה בפני האיומים של חזבאללה.
חזבאללה למעשה סחט את ישראל בכך שהתנגד לכך שישראל תתחיל להפיק את הגז משדה "כריש" לפני שייחתם ההסכם ולבנון תקבל את זכויותיה, הוא שיגר כטב"מים לעבר שדה הגז כריש ולמעשה שם לממשלת ישראל אקדח על השולחן ואיים להשתמש בו, ישראל הפסידה במשחק הפוקר.
נצראללה טוען כי "ישראל איננה מוכנה ללכת למלחמה בגלל המחלוקות הפנימיות שבתוכה", הוא קורא נכון את המפה הפוליטית בישראל הוא רק שכח לציין שיאיר לפיד רצה בהישג מדיני לפני הבחירות כדי להראות שהוא גם יכול כראש ממשלה להביא הסכם מדיני עם מדינה ערבית.
חסן נצראללה גילה עוד כי אין מדובר בהסכם בינלאומי ואין שום תהליך של נורמליזציה עם ישראל בכך הוא סתר לחלוטין את הטענה של ראש הממשלה לפיד כי לבנון הכירה במדינת ישראל.
לבנון וישראל, כל אחת לחוד, רואות בהסכם שהושג ניצחון גדול עבורן, ממשלת ישראל מנסה להדגיש כי מדובר בהישג מדיני גדול מבחינתה, אך לבנון תופסת מרחק ומדגישה כי לא ויתרה על הקווים האדומים שלה ביחסיה מול ישראל למרות ההסכם.
לבנון קיבלה את כל דרישותיה במשא ומתן, על כך אין ויכוח, אך למרות דבריו של חסן נצראללה,יש בעולם הערבי פרשנים שרואים בהסכם על הגבול הימי מהלך חשוב שאי אפשר להתעלם ממנו.
לדבריהם, למרות שישראל ולבנון לא ניהלו משא ומתן ישיר ביניהן, הרי שעצם חתימת ההסכם היא סוג של הכרה של לבנון במדינת ישראל בצורה עקיפה באופן מעשי מכיוון ש"מדינת פלסטין" איננה קיימת, לבנון נאלצה להשלים עם המציאות בשטח ולנהל משא ומתן עם נציגי ישראל למרות שלרש"פ יש שגרירות בלבנון.
ההסכם על הגבול הימי יצר תקדים גם להשגת הסכם בעתיד על נקודות המחלוקת בגבול היבשתי בין ישראל ללבנון, אך חזבאללה איננו ממהר, הוא רוצה לשמר את המחלוקות האלה ולא לפתור אותן כדי שיהיה לו בעתיד תירוץ לפתוח במלחמה במידה והאינטרסים שלו יחייבו זאת.
חזבאללה נתן אור ירוק להסכם מכיוון שהגיע למסקנה כי האינטרסים הפנימיים שלו מחייבים כרגע השגת יציבות פנימית בלבנון, נוכח מעמדו בדעת הקהל הלבנונית, ולא הסלמה צבאית שעלולה להגיע לידי מלחמה, הפקת הגז הטבעי של לבנון תיקח עוד מספר שנים ובזמן הזה חזבאללה איננו מעוניין בהסלמה מול ישראל.
על פי גורמים לבנונים, גם איראן אישרה את המהלך של חסן נצראללה מכיוון שהיא מעריכה כי למרות המבוי הסתום במשא ומתן על הסכם הגרעין, הנשיא ביידן ייעשה מאמץ נוסף להגיע להסכם גרעין חדש מייד לאחר הבחירות לקונגרס במחצית חודש נובמבר, לכן, אין זה הזמן המתאים כרגע להסלמה בין חזבאללה לישראל.