יו"ר הרש"פ אבו מאזן לא נקט עד כה בשום צעד בתגובה על הסנקציות שהטילה ישראל על הרש"פ לאחר שפנתה לאו"ם בבקשה שיפנה לבית הדין הבינלאומי בהאג לקבלת חוות דעת על "חוקיות הכיבוש הישראלי", בינתיים הוא מסתפק בהצהרות ובגינויים.
האופוזיציה הפלסטינית מותחת ביקורת קשה על יו"ר הרש"פ ומאשימה אותו כי הוא קבלן הביצוע של מערכת הביטחון הישראלית וכי הוא נכנע ללחצי ארה"ב.
בכירים ברש"פ דוחים על הסף את הביקורת של פלגי האופוזיציה הפלסטינית וטוענים כי ההנהגה הפלסטינית קיימה שורה של דיונים בשאלה כיצד להגיב על הסנקציות שהטילה ישראל על הרש"פ אך מדובר בנושא מורכב ןלכן יו"ר הרש"פ אבו מאזן נוקט במדיניות זהירה ובוחן היטב את צעדיו.
בשבוע שעבר אירח יו"ר הרש"פ בלשכתו ברמאללה את ג'ק סאליבאן, היועץ לביטחון לאומי של ממשל ביידן ודן עמו בהתפתחויות המדיניות בעקבות חילופי השלטון בישראל.
הוא גם הזהיר כי הרש"פ עשוייה להגיב בצעדי נגד על הסנקציות שהטילה ישראל, גורמים ברש"פ טוענים כי סאליבאן ביקש ממנו להמתין עד לאחר פגישתם של הנשיא ביידן וראש הממשלה נתניהו בבית הלבן בחודש הבא, להערכתם, הנשיא ביידן יפעיל לחץ על נתניהו לבטל את הסנקציות שהטילה ממשלתו על הרש"פ.
בכירים ברש"פ אומרים כי אם הרש"פ תפסיק את התיאום הביטחוני עם ישראל, הדבר יפגע בה קשות ויביא לקריסתה.
מהלך כזה עלול להביא לעימות מזויין בין כוחות צה"ל לבין המשטרה הפלסטינית בגדה, כוחות צה"ל נכנסים מדי לילה לשטחי A בגדה כדי לעצור מבוקשים והדבר מחייב תיאום עם הרש"פ כדי שכוחותיה לא יפגעו במהלך המבצעים של צה"ל.
יו"ר הרש"פ אבו מאזן רואה בהקמת הרש"פ את ההישג הלאומי העיקרי של הפלסטינים מהסכמי אוסלו והוא לא יוותר עליו.
לדברי בכירים ברש"פ, הפסקת התיאום הביטחוני עם ישראל תפגע בפרנסתם של עשרות אלפי פועלים פלסטינים הנכנסים מדי יום לעבוד בישראל, היא תמנע מפלסטינים לקבל טיפול רפואי בבתי חולים בישראל, כמו כן היא תפגע בכניסת אחמ"ים פלסטינים לישראל ונסיעותיהם לחו"ל דרך מעברי הגבול.
בנוסף לכך, יו"ר הרש"פ חושש למצבה הכלכלי של הרש"פ שנמצאת במשבר כספי חמור, היא זקוקה מאוד לכספי המיסים שישראל גובה עבורה, גם כיום הרש"פ משלמת רק משכורות חלקיות לעשרות אלפי פקידיה שהינם עמוד השדרה של השלטון הפלסטיני.
יו"ר הרש"פ חושש מתגובות הקהילה הבינלאומית אם יבצע את החלטות המועצה המרכזית של אש"פ בדבר השעיית הסכמי אוסלו והקפאת התיאום הביטחוני עם ישראל, הוא יואשם בנקיטת צעדים חד צדדים והסלמה מיותרת, אבו מאזן רוצה להישאר במחנה הערבי המתון ולא להצטרף ל"ציר ההתנגדות" בראשות איראן.
קריסת הרש"פ תיצור כאוס ביטחוני בשטחי הגדה שיערער את היציבות במצרים ובירדן, התפרקותה של הרש"פ תביא להפסקת הסיוע הכספי הבינלאומי לרש"פ מארה"ב ומאירופה וממוסדות פיננסים כמו הבנק העולמי.
בשורה התחתונה, יו"ר הרש"פ אינו רוצה לרדת מהבמה הפוליטית הפלסטינית ולהשאיר אחריו מורשת כי הוא נכשל והביא לקריסת הרש"פ ופגע קשות בבני עמו, אבו מאזן במילכוד ולכן אינו ממהר לקבל החלטות שיסכנו את שלטונו.