למרות הפיגוע הקשה בגבול ישראל מצרים שבמהלכו חדר שוטר מצרי ממצרים לשטח ישראל והרג 3 חיילים של צה"ל, אין סכנה ליחסי ישראל עם מצרים, כך מעריך גורם מדיני בכיר בירושלים.
לדברי הגורם הבכיר, "היחסים בין ישראל למצרים הם אסטרטגיים והפיגוע נגד חיילי צה"ל היה אירוע טרור של מחבל בודד ששום ארגון לא עמד מאחוריו, ישראל ומצרים מבינות את הניסיון של גורמי טרור קיצוניים לפגוע בהסכם השלום ביניהן והן לא יפלו למלכודת הזו", עם זאת, אומר הגורם הבכיר, ישראל מתייחסת בחומרה רבה לפיגוע והיא דורשת ממצרים חקירה מעמיקה בפרשה ונקיטת צעדי ביטחון חדשים וקפדניים בגבול עם ישראל.
ישראל העבירה למצרים את גופתו של השוטר המחבל מוחמד צאלח והוא נקבר במהירות בהלוויה מצומצמת בקהיר, גורמי הביטחון המצרים מנהלים חקירה אינטנסיבית כדי לגלות את מניעיו לפיגוע, הם עצרו לחקירה כמה מבני משפחתו וחבריו במשמר הגבול המצרי.
ההערכה של גורמי הביטחון הישראלים היא שמדובר בפעיל אסלאמי קיצוני שפעל לבדו, בדף הפייסבוק שלו היו פוסטים שתמכו במאבק הפלסטיני נגד ישראל ונראה שהמצרים עשו טעות גדולה כשהציבו אותו בגבול עם ישראל.
מצרים עדיין לא התנצלה בפני ישראל ובפני משפחות הנרצחים, היא גם לא שינתה את ההודעה הרשמית שלה שבה טענה כי המחבל נכנס לשטח ישראל במהלך מרדף שעשה אחרי מבריחי סמים.
בערוצים הביטחוניים בין מצרים לישראל מבהירים המצרים כי ההודעה הרשמית שפירסמו היא לצרכי פנים כדי לשמור על יציבות המשטר ולמנוע תסיסה ברחוב המצרי.
הפלסטינים מרוצים מאוד מפיגוע הטרור שעשה המחבל המצרי ומכנים אותו במילה "גיבור", ארגוני הטרור פתחו לכבודו בית אבלים במחנה הפליטים ג'נין וברשתות החברתיות הם מתפארים בכך שהוא הצליח להרוג בהפתעה שלושה חיילי צה"ל.
הם רואים בפיגוע פגיעה קשה נוספת בהרתעה הישראלית.
ברחוב המצרי מכנים את השוטר המחבל בשם "סולימאן ח'אטר" על שם החייל המצרי סולימאן ח'אטר שרצח ביריות באוקטובר 1985, בראס בורקה בדרום סיני, 7 תיירים ישראלים ובהם 4 ילדים.
ארגוני הטרור הפלסטינים רואים בפיגוע הוכחה נחרצת לטענתם כי העמים הערביים אינם רוצים בשלום ובנורמליזציה עם ישראל וכי השליטים הערביים שחתמו על הסכמים עם ישראל מייצגים רק את עצמם ולא את תחושות ההמונים הערביים אשר שונאים את ישראל בגלל יחסה לפלסטינים.
מהפרסומים השונים באמצעי התקשורת הערבים ומהלכי הרוח ברשתות החברתיות עולה בבירור כי הרחוב במדינות ערב תומך בפיגוע הטרור שעשה השוטר המצרי, הרחוב הערבי מתנגד ברובו להסכמי השלום והנורמליזציה של ישראל עם מדינות ערב והוא מתייחס לישראל כאויב, ההתנגדות היא על רקע העובדה שהסכמים אלה לא הביאו לפתרון הבעיה הפלסטינית ולשגשוג כלכלי ויציבות אזורית.
שיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל למצרים הוא ברמה גבוהה והדוק ביותר ולישראל ולמצרים אין שום אינטרס לפגוע בו.
הסכם השלום עם מצרים הוא מרכיב חשוב ביותר בתפיסת הביטחון הלאומי של ישראל, מצרים פועלת כגורם שמרסן את ארגוני הטרור ברצועת עזה וכמתווכת בינם לבין ישראל בעתות משבר.
ישראל ומצרים פועלות יחדיו נגד האסלאם הקיצוני בדגש על שלוחת דאע"ש בחצי האי סיני, ישראל הסכימה לשינוי בנספח הצבאי של הסכם השלום עם מצרים כדי שהיא תוכל להכניס כוחות צבא נוספים לחצי האי סיני כדי שילחמו נגד המחבלים משלוחת דאע"ש.
ישראל ממתינה לתוצאות החקירה המשותפת של צה"ל והצבא המצרי בנסיבות הפיגוע ואז יוסקו המסקנות הדרושות, גם צה"ל וגם הצבא המצרי ישנו, כפי שנראה כעת, את הפריסה ואמצעי הביטחון לאורך רצועת הגבול הארוך של יותר מ-200 ק"מ.
ישראל דורשת כי גורמי הביטחון המצרים יסננו מבחינה ביטחונית את כל השוטרים והחיילים המוצבים בגבול עם ישראל ויוודאו כי מוסלמים קיצוניים לא ישרתו באזור.
כדאי שישראל תאמץ את הדרישה הזו מהצבא הירדני, אי אפשר לשלול את האפשרות שיהיו ניסיונות לחקות את המחבל המצרי גם בגבול של ירדן עם ישראל.