הבחירות לנשיאות האמריקנית יתקיימו ביום שלישי הבא, הנשיא לשעבר דונלד טראמפ מוביל בסקרי דעת הקהל על קמלה האריס בכל מה שקשור לכלכלה שהוא תחום חשוב מאוד למצביעים האמריקניים.
התמיכה בקמלה האריס יורדת בכל הקשור למלחמה בהקצנה הפוליטית, במיוחד במדינת מישיגן שבה יש קהילה ערבית ומוסלמית גדולה, ממשל ביידן נכשל בכל מה שקשור לניהול המלחמה ברצועת עזה ולבנון שהוא נושא חשוב עבור הקהילה הזו שגובר מבחינתה על הנושא הכלכלי ונושאי ההגירה והשימוש בנשק.
למרות שקמלה האריס מובילה על דונלד טראמפ בסקרי דעת הקהל בקרב המצביעים הערבים, ביחס של 48 אחוזים לעומת 42 אחוזים, הרי שהרחבת המערכה ברצועת עזה ובלבנון מטילה צל כבד על מובילי הקמפיין של קמלה האריס.
חלק מהמצביעים הערבים לא יצביעו לאף אחד מהמועמדים, חלק מהם יצביע לצד שלישי מה שפוגע קשות בקמלה האריס, היא רחוקה מאוד מלקצור את המספרים שבהם זכה הנשיא ביידן עצמו בשנת 2020 אצל אותו מגזר של המצביעים, במיוחד במישיגן, המעוז של המצביעים הערבים, יותר מ-82 אלף לבנונים אמריקנים, 23 אלף מהם בעיר דירבורן.
הנקמה במפלגה הדמוקרטית היא ברורה יותר מאשר בכל מקום אחר.
בילאל א-זהירי, אימאם המסגד הגדול בדירבורן במדינת מישיגן קרא בשבוע האחרון למוסלמים בארה"ב להצביע עבור "מועמד השלום" שהוא לדבריו דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב.
הוא הסביר כי "משיחותיי עמו גיליתי אדם שוחר שלום ואני מאמין ביכולותיו להביא לקץ המלחמות בעזה ובאוקראינה".
על פי העיתון "פורין פוליסי", חלק מהתושבים האלה מוצאו מדרום לבנון ומכירים היטב את הסכסוך בין ישראל לחזבאללה, חלק מהם הינם בנים לאבות שהיגרו למישיגן מלבנון אחרי מלחמת לבנון הראשונה ב-1982.
אחרים היגרו מלבנון לארה"ב אחרי מלחמת לבנון השנייה בשנת 2006, על פי העיתון לאלה תהיה השפעה על הבחירות בכך שהם ישתקו, הערבים האמריקנים התרחקו השנה בהיקף נרחב מהמפלגה הדמוקרטית בגלל מה שהם מגדירים כקונספירציה אמריקנית נגד הסבל של הפלסטינים ברצועת עזה ועכשיו גם הסבל של הלבנוניים.
במהלך הפריימריז של המפלגה הדמוקרטית במישיגן, הצביעו יותר מ100 אלף איש מתנועת "איננו מחוייבים" נגד התמיכה הקבועה של ממשל ביידן בישראל.
רבים מהמצביעים הערבים האמריקנים סבורים שיש להעניש את המפלגה הדמוקרטית גם אם הדבר יביא לניצחון של דונלד טראמפ.
יש אכזבה גדולה ממדיניות החוץ של ג'ו ביידן שאיננו מקיים את השינוי שהבטיח בקמפיין הבחירות שלו.
בחודש האחרון יצאו במדינת מישיגן הפגנות תמיכה בלבנון וברצועת עזה שבהן הונפו סיסמאות נגד טראמפ ונגד האריס.
מנהיגים בקהילה הערבית אמרו כי אינם רואים הבדל בין האריס לבין טראמפ בנושא "פלסטין" ובנושא לבנון וטענו שהממשל יכול לסיים את המלחמה בשיחת טלפון אם הוא רוצה.
על פי עיתון "וושינגטון פוסט",למרות הניסיון של קמלה האריס לטעון כי היא תנקוט מדיניות אחרת אם היא תיבחר לנשיאה הבאה, הרי שמרבית מנהיגי הקהילה המוסלמית והערבית אינם מאמינים לה, והם טוענים כי "אינם יכולים לתמוך בעוד 4 שנים בממשל שתומך בהרג המוני של אזרחים ברצועת עזה".
בסוף החודש שעבר, קבוצה גדולה של אנשי דת מוסלמים פירסמה איגרת פתוחה שבה קראו למצביעים המוסלמים לתמוך במועמד שלישי.
סקר שערך "המכון הערבי-אמריקני" בתחילת החודש שעבר הצביע על כך שקמלה האריס מפגרת ב-18 נקודות אחרי דונלד טראמפ בכל מה שקשור בתמיכה בקרב הערבים האמריקנים ששמו את נושא רצועת עזה בראש סולם העדיפויות שלה בהשוואה לנושאים האחרים.
יש ירידה בנכונות של הערבים האמריקנים ללכת לקלפיות השנה,63 אחוזים רוצים להצביע ו-55 אחוזים מהצעירים בגילאים שבין 18 עד 29 שנים אינם מתלהבים להצביע.
בצפון קרוליינה הושק קמפיין בשם "לנטוש את האריס" וסאמי חמדי, פרשן פוליטי בריטי, קרא למוסלמים בארה"ב "להעניש את הדמוקרטים בבחירות שכן אם קמלה האריסתפסיד בגלל תמיכתה בציונים, הלובי הציוני יקרוס".