סקרי דעת הקהל בארה"ב מצביעים על תחרות צמודה בין קמלה האריס לבין דונלד טראמפ, אבל ההנהגה האיראנית והמליציות שלה בלבנון, עיראק ותימן מודאגות מאוד מהאפשרות שדונלד טראמפ ינצח בבחירות.
הן חוששות שטראמפ כנשיא יבוא איתן חשבון על כל מעלליהן במזרח התיכון בשנים האחרונות.
על פי גורמי ביטחון, החשש העיקרי של איראן הוא שהנשיא טראמפ ייתן אור ירוק לראש הממשלה בנימין נתניהו לתקוף את מתקני הגרעין באיראן ולבצע חיסולים של בכירים במשטר האיראני.
כמו כן יש חשש בהנהגה האיראנית שטראמפ יטיל סנקציות משתקות על תעשיית הנפט שלה והוא ינסה גם לכפות על המנהיג העליון עלי ח'מינאי הסכם גרעין שישלול מאיראן את האפשרות לייצר נשק גרעיני.
לשינוי האפשרי בהנהגה של ארה"ב עשויות להיות השלכות מרחיקות לכת על מאזן הכוחות במזרח התיכון ואיראן תיאלץ לשנות את מדיניות החוץ שלה אם טראמפ ייבחר לנשיא ארה"ב.
איראן צפויה לאבד את ההשפעה שהייתה לה בעבר בעיקר בגלל המלחמה של ישראל ברצועת עזה ובלבנון שהחלישה את השלוחות של איראן, דהיינו, את חמאס והג'יהאד האסלאמי ואת חזבאללה.
דונלד טראמפ תומך באופן ברור בישראל וזה עשוי להשפיע על מדיניותו כלפי איראן.
בכיר איראני אמר לסוכנות הידיעות רוייטרס ב-2 בנובמבר כי "טהראן מוכנה לכל התרחישים, מצאנו דרכים במשך עשורים לייצא את הנפט שלנו למרות הסנקציות הקשות של ארה"ב וגם חיזקנו את הקשרים שלנו עם שאר העולם".
גורם איראני בכיר אחר אמר כי ניצחון של טראמפ בבחירות יהיה "סיוט" מכיון שטראמפ יגביר את הלחץ על איראן כדי לרצות את ישראל, לדבריו, הוא יטיל סנקציות כבדות על ייצוא הנפט, דבר שיפגע קשות בכלכלה האיראנית.
בחודש שעבר נשא טראמפ נאום שבו אמר כי הוא אינו רוצה במלחמה עם איראן אבל הדגיש את הצורך שישראל תכה את אתרי הגרעין שלה בשלב הראשון ותחשוב על תקיפת שאר המטרות בהמשך בתגובה על התקפת הטילים הבליסטיים האיראנית על ישראל.
גם פרשנים ערבים במזרח התיכון מעריכים כי דונלד טראמפ בתפקיד הנשיא "רע מאוד" לאיראן בהשוואה לקמלה האריס.
איראן הפכה לבעיה עבור המפלגה הדמוקרטית והרפובליקנית כאחד, אבל מתקופת הנשיא אובאמה המדיניות האמריקנית של הנשיאים מהמפלגה הדמוקרטית הייתה לרצות את איראן ולא להתעמת עמה, הנשיא אובאמה הוביל את החתימה על הסכם הגרעין בשנת 2015 והנשיא ביידן הסיר את הסנקציות המשתקות שהטיל עליה הנשיא טראמפ והיא קיבלה עשרות מיליארדי דולרים שזרמו לחיזוק כוחה הצבאי וחיזוק המליציות שלה במזרח התיכון, קמלה האריס צפויה כנשיאה להמשיך באותה המדיניות של הנשיאים מהמפלגה הדמוקרטית.
בחירתו של דונלד טראמפ לנשיא תהייה עבור המנהיג העליון עלי ח'מינאי בבחינת "שתיית כוס התרעלה" כפי שאמר קודמו רוחאללה חו'מייני כשנאלץ לחתום על הפסקת אש בתום מלחמת איראן עיראק בשנת 1988.
הנשיא טראמפ צפוי, להערכת האיראנים, להטיל סנקציות משתקות על איראן ולכפות עליה לחתום הסכם גרעין גרוע מבחינתה שמתאים יותר לאינטרסים של ישראל וארה"ב.
התקיפה הישראלית באיראן נתפסת במזרח התיכון כהצלחה ישראלית והיא מוכיחה כי הנחתת מכה צבאית על איראן איננה מביאה בהכרח למלחמה אזורית במזרח התיכון.
ישראל ניטרלה לפני התקיפה באיראן את מרבית היכולות הצבאיות של חמאס ברצועת עזה ושל חזבאללה בלבנון והסירה את האיום שלהן עליה אם תתקוף את איראן.
השנאה האיראנית לדונלד טראמפ היא גדולה, על פי גורמי ביטחון אמריקנים, איראן מחפשת דרכים להתנקש בחיי דולנד טראמפ ובחיי מייק פומפיאו שהיה ראש ה-CIA ושר החוץ האמריקני בתגובה על חיסולו של קאסם סולימאני בשדה התעופה של בגדאד לפני ארבע שנים.
האיראנים זוכרים כי טראמפ הוציא את ארה"ב מהסכם הגרעין עמם והטיל עליהם סנקציות קשות על תעשיית הנפט ועל מערכת הבנקאות האיראנית בתיאום עם ראש הממשלה נתניהו, דבר שגרם לפגיעה קשות בכלכלה האיראנית ולזעם עממי נגד המשטר.
במהלך קמפיין הבחירות שלו, טראמפ חזר על כך שההימנעות של הנשיא ביידן מלהטיל סנקציות על ייצוא הנפט האיראני החלישה את ארה"ב ועודדה את איראן, היא מכרה נפט וצברה כספים רבים, היא הגבירה את היכולת הגרעינית שלה ואת השפעתה על המליציות שלה במזרח התיכון.
טראמפ מבין כי איראן יכולה להשיג בקרוב נשק גרעיני וכי היא מהווה איום קיומי על ישראל.
לא ברור אם דונלד טראמפ כנשיא יפעל להשמיד את אתרי הגרעין האיראניים או יסייע לשיראל לעשות זאת בעצמה,על פי גורמי מודיעין אמריקניים, האיראניים מעריכים כי טראמפ יפעל לכפות על איראן הסכם גרעין חדש ארוך טווח שירחיק את הסכנה שתשיג נשק גרעיני.
גורמים מדיניים בירושלים מעריכים כי אם טראמפ ייבחר לנשיא החדש, ראש הממשלה נתניהו יצליח לשכנע אותו בצורך להשמיד את אתרי הגרעין האיראניים, את הדרך כיצד לעשות זאת בחוכמה הם שומרים בסוד, אבל הם בטוחים שטראמפ יטפל ברצינות בנושא סכנת הגרעין האיראני הרבה יותר מאשר קמלה האריס, לכן האיראניים מאוד מודאגים מהאפשרות שהוא ייבחר מחדש לנשיא ארה"ב.
פורסם לראשונה ב"אפוק"