מגעים קדחתניים לכינוס ועידת פסגה ערבית נגד תוכנית ההגירה של טראמפ

נשיא מצרים א-סיסי יוזם פסגת חירום ערבית כדי לדון בתוכנית ההגירה של טראמפ לפני יציאתו לפגישה עם הנשיא בבית הלבן.

 מצרים הגבירה את המגעים עם מדינות ערב בנוגע להתפתחויות ברצועת עזה, ועל פי הנחיית הנשיא א-סיסי היו פתחה בהתייעצויות לכינוס בקהיר של פסגת חירום של מדינות ערב לתיאום עמדה ערבית מאוחדת נגד תוכנית ההגירה של הנשיא טראמפ וקביעת חזון חלופי.

שר החוץ המצרי בדר עבד אלעאטי יצר כבר קשר עם שרי החוץ של סעודיה, איחוד האמירויות, כוווית, עומאן ובחריין, על פי דוווח בעיתון "א-שרק אל אווסט" הבוקר, המטרה היא "לדחות על הסף כל צעד שמטרתו לעקור את אעם הפלסטיני מאדמתו או לעודד את העברתו למדינות אחרות מחוץ לשטחים הפלסטינים".

משרד החוץ המצרי פירסם הודעה שבה נאמר כי "המגעים עם מדינות ערב שיקפו קונסנזוס על ההכרח להגיע לפתרון מדיני קבוע וצודק לבעיה הפלסטינית בדרך המעשית היחידה שהיא הקמת מדינה פלסטינית עצמאית בקווי ה-4 ביוני 1967 שבירתה היא מזרח ירושלים".

מצרים מודאגת מהודעת שר הביטחון ישראל כ"ץ שהנחה את צה"ל להכין תוכנית לפינוי מרצון של תושבי רצועת עזה ולאפשר להם ליהנות מחופש יציאה והגירה כפי שנהוג בכל מקום בעולם.

חברי פרלמנט במצרים דורשים כי פסגת החירום הערבית חייבת לפתח תוכנית לבנייה מחדש של רצועת עזה כחלופה לתוכנית ההגירה של הנשיא טראמפ  ולכונן מחדש קונסנזוס ערבי לגבי מי ייצג את הפלסטינים בכל משא ומתן עתידי לשלום כדי להציג עמדה אחידה של מנהיגי ערב בפגישותיהם עם נשיא ארה"ב בוושינגטון.

המנהיג הערבי הראשון שיפגוש את טראמפ יהיה המלך עבדאללה שיתארח בבית הלבן ב-11 בחודש וכמה ימים אחריו יגיע לוושינגטון נשיא מצרים עבד אלפתאח א-סיסי.

חברי פרלמנט אחרים דורשים לבלום את ישראל באמצעות דרישה להטיל עליה סנקציות מדיניות וכלכליות ולאלץ אותה לשאת בעלות שיקום רצועת עזה.

ראש הממשלה הפלסטיני מוחמד מוצטפא הציג בפני מזכ"ל הליגה הערבית אחמד אבו אלע'יט תוכנית של הרש"פ לקבל את האחריות על הרצועה שכוללת התאוששות כלכלית מואצת לתקופה של 6 חודשים ואחר כך תוכנית שיקום כלכלי שתשתרע על פני תקופה של 10 שנים.

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש שוחח אתמול בטלפון עם נשיא מצרים א-סיסי והם דנו בהשגת הפסקת אש קבועה ברצועת עזה, שחרור החטופים, הקלה בהכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועה ובפתרון שתי המדינות והקמת מדינה פלסטינית בקווי 67 כדרך היחידה להשגת שלום יציב במזרח התיכון.

הערה: פורסם לראשונה ב"אפוק"

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי