דיווח: ישראל גיבשה תוכנית לגירוש הפלסטינים מהרצועה ואילוץ מצרים לפתוח את גבולה

תיאורית הקונספירציה שוב פורחת במצרים כי ישראל מתכננת להפתיע את מצרים בגבול רצועת עזה.

מקורות מצריים מסרו הבוקר לעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי ישראל מנסה להביך את קהיר באמצעות תכנית שמטרתה לגרש בכוח את תושבי רצועת עזה ולהכריח את מצרים לפתוח את הגבול עם עזה.

זאת, על ידי הגברת ההפצצות על העיר רפיח בדרום הרצועה, בעיקר באזורים הסמוכים לגבול עם מצרים, כפי שקרה בשכונת תל סולטאן, בניסיון להפעיל לחץ על קהיר, על רקע התגברות מעשי הטבח שמבצעת ישראל בעזתים. הדברים האלה מתרחשים לאחר שמצרים הודיעה כמה פעמים על סירובה להיענות ללחצים אמריקאיים וישראליים בנושא זה.

עוד נמסר כי ישראל הודיעה רשמית לגורמים בקהיר על דחיית ההצעה המצרית להפסקת אש ברצועת עזה, אף שחמאס הסכים לה.

לפי המקורות המצריים, כל ההצעות שהעלתה קהיר בימים ובשעות האחרונות נכשלו, בעוד שהממשל האמריקאי סירב להעניק ערבויות ללחץ על ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו.

המקורות מסרו כי אחת ההצעות האחרונות שהגישה קהיר, ונדחתה על ידי ישראל, הייתה הכרזה על הפסקת אש הומניטרית במהלך ימי חג עיד אל-פיטר. ההצעה לא התקבלה גם על ידי השליח האמריקני למזרח התיכון, סטיב ויטקוף.

המקורות הדגישו כי קיימת מגמה להפעיל לחץ צבאי מוגבר על חמאס במטרה לכפות עליה לקבל את התנאים הישראליים והאמריקנים.

התכנית הישראלית נחשפת בזמן שישראל מציבה תנאים כמעט בלתי אפשריים להפסקת אש בעזה, ובראשם גירוש בכירי הדרג הפוליטי והצבאי של חמאס מהרצועה ופירוק מוחלט של ארסנל הנשק של הארגון.

לדברי בכיר בחמאס, במהלך המשא ומתן שהתקיים בחודשים האחרונים, ישראל העלתה כמה פעמים את הדרישה להגלות מהרצועה כ-3,000 פעילים ובכירים בחמאס ובזרוע הצבאית, גדודי עז א-דין אל-קסאם.

אותו בכיר ציין כי מדובר באותה רשימה שהציגה ישראל לירדן במסגרת יוזמה שנועדה, לטענת ישראל, להביא לסיום הלחימה בעזה. הוא הוסיף שישראל, לאחר שנכשלה בהעברת הדרישה במשא ומתן ישיר עם המתווכות במהלך 18 החודשים האחרונים, בחרה להפעיל לחץ באמצעות קשרים ולחצים אזוריים.

בנאום שנשא נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי ביום רביעי, הוא הדגיש כי מצרים תמשיך לעשות כל שביכולתה לתמוך במאבק הפלסטיני הצודק.

א- סיסי ציין את המשך המאמצים הנמרצים של מצרים לייצב את הפסקת האש בעזה ולהתקדם במימוש כל שלביה. הוא קרא לשותפות ולידידות של מצרים לגייס מאמצים בינלאומיים להפסקת שפיכות הדמים ולהחזרת השקט והיציבות לאזור.

הערה:פורסם לראשונה ב"אפוק"

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי