חמאס מחסל חשבונות עם המפגינים נגדו  ברצועת עזה

ההפגנות נגד חמאס ברצועת עזה נרגעו וארגון הטרור החל במסע חיסולים של תושבים שהיו מעורבים בארגון ההפגנות. חמאס הנמיך פרופיל והכיל את ההפגנות אך הוא עדיין שומר על כוחו הצבאי ועל המערכת האזרחית שהוא מנהל ברצועת עזה.

ההפגנות נגד חמאס ברצועת עזה שככו וארגון הטרור החל לחסל בשקט חשבונות עם המפגינים נגדו, על פי דיווחים של גורמים בתנועת פת"ח ברצועה, שלשום חיסל חמאס 6 תושבים ברצועה, רוב החיסולים נעשים הרחק מעיני המצלמות על ידי פעילים של חמאס שאינם לבושים במדים רשמיים של הארגון, נמסר כי אחד המחוסלים הינו עודאי אלרובעי, בן 22 תושב תל אלהווא בעיר עזה.

על פי דיווח של תושבים עזתיים, הוא עונה למוות לעיני עוברים ושבים, למען יראו וייראו, פעילי הזרוע הצבאית של חמאס קשרו אותו בחבל בצווארו וגררו אותו ברחובות עזה, אחר כך הוא הוכה באלות ובמוטות ברזל.

תושב עזתי אחר בשם  חוסם אלמג'דלאווי נורה ברגליו על ידי פעילי חמאס בכיכר המרכזית של מחנה הפליטים נוצייראת לעיני עוברים ושבים.

על פי דיווחים של גורמי פת"ח ברצועה יש עדיין עוד כמה תושבים עזתיים שנחטפו על ידי פעילי חמאס לאחר שהשתתפו בהפגנות וגורלם איננו ידוע.

ארגון הטרור חמאס מאשים את ישראל ואת הרש"פ כי הן ארגנו את ההפגנות נגדו,אחר שהכיל את ההפגנות במשך כמה ימים, הוא החל כעת לטפל בחלק מהמפגינים ביד של ברזל ונראה כי המסר עובר לשטח במהירות.

חמאס עדיין שומר על כוחו

בימים האחרונים עמד חמאס מול גל של זעם מצד תושבי רצועת עזה, בשל המשך שיגור הרקטות מצד הארגון אשר גרר תגובות ישראליות, ובראשן הפצצות וכפייה של צה"ל  על האוכלוסייה לפנות את הבתים מהאזורים שמהם שוגרו הרקטות לעבר ישראל.

בנוסף, נמתחה על חמאס ביקורת קשה ברחוב העזתי בשל סירוב לוותר על השלטון, למרות הדרישות לכך מצד התושבים, מתוך תקווה להגיע להסכם הפסקת אש שיביא לסיום סבלם, זאת לנוכח ההפצצות הישראליות הבלתי פוסקות מסביב לשעון.

שלא כבעבר, ההפגנות האחרונות לא נתקלו מייד בתגובה חריפה מצד חמאס, ולא דוכאו באופן ישיר על ידי אנשיו, כפי שאירע במחאות קודמות ברצועה. יש שראו בכך סימן להיחלשות הארגון בעקבות המכות הצבאיות שספג מישראל. אבל חמאס מיהר להזים את התחשות האלה והחל במעשי רצח של תושבים שהשתתפו בהפגנות והובילו אותן.

עכשיו חוששים התושבים בעזה מפעולות נקם נוספות של ארגון הטרור כלפי המפגינים, צעיר פלסטיני שביקש לשמור על עילום שם מחשש לחייו, אמר לעיתון "א-שדק אלאווסט" כי אם ישוב חמאס להתחזק כפי שאירע בהפסקת האש הקודמת, הוא ירדוף את משתתפי ההפגנות.

העיתון "א-שרק אלאווסט" מדווח הבוקר כי מאז חידוש הלחימה ברצועת עזה ב-18 במרץ, ספג חמאס מכות קשות בעקבות חיסול בכירים פוליטיים וצבאיים וכן פקידים ממשלתיים. מצב זה הקשה על חמאס לנהל את ענייני השלטון, לפחות בטווח הזמן הנוכחי, בשל התקיפות והחיסולים המתמשכים מצד ישראל.

"אל-שרק אל-אווסט" מדווח על כאוס במערכת הממשל בעזה בעקבות החיסולים. בכירים רבים כיבו את מכשירי הטלפון הניידים שלהם ונעלמו לחלוטין, דבר ששיבש את התפקוד של גופי השלטון, בהם המשטרה והמערכות הביטחוניות. גם מערכת החינוך נתונה לאי-ודאות בנוגע להמשך פעילותה, ובמקביל לא שולמו משכורות או מקדמות לעובדים הממשלתיים, כמו גם לפעילים הפוליטיים והצבאיים של חמאס—מצב שלא התרחש מאז תחילת המלחמה, אפילו במהלך הפסקת האש הקודמת.

בעוד יש הרואים במצב הנוכחי סימן להיחלשות חמאס בכל רמותיו, גורמים בתוך הארגון דוחים הערכה זו.

מקורות בחמאס, שהתראיינו ל"א-שרק אל-אווסט", הודו כי קיימים קשיים בניהול המצב, במיוחד מכיוון שכל בכירי הארגון ברצועה הם מטרות עבור ישראל, מה שאילץ אותם להסתתר ולהמעיט בפעילותם עד שתושג הפסקת אש.

לדבריהם, חמאס עדיין איתן, אך הנסיבות מחייבות אותו להוריד פרופיל זמנית, שכן התקיפות הישראליות פוגעות במוסדות ממשלתיים, בתי מגורים וגורמים מרכזיים. עם זאת, הם טענו כי הפסקת אש תשיב את הארגון לעמדת כוח, ותאפשר לו להמשיך לשלוט בעזה, לפחות עד שיושג הסכם שיסדיר את עתיד הממשל ברצועה. במסגרת זו, חמאס הסכים להקמת ועדת סיוע אזרחית שתנהל את ענייני השלטון.

גורמי ביטחון בישראל מאשרים כי ארגון חמאס עדיין שומר על כוחו הצבאי והאזרחי למרות האירועים האחרונים ברצועה.

ישראל ממשיכה להבהיר כי לא תאפשר לחמאס לשמש גורם שלטוני בעזה, ומתנה הפסקת אש קבועה בפירוק הארגון מנשקו ובהגליית מנהיגיו מהרצועה. חמאס מצדו מסרב לכך, ודורש יישום ההסכם המוצע, לפיו ועדת הסיוע האזרחית שתוקם ביוזמת מצרים תיקח לידיה את ניהול הרצועה.

ישראל מתנגדת לרעיון הזה ונחושה למוטט את שלטון חמאס ולחסל את כוחו הצבאי.

הערה:פורסם לראשונה ב"אפוק"

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי