השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר יבקר היום בבית הלבן בוושינגטון ויפגש עם בכירים בממשל כדי להבין את האסטרטגיה האמריקנית החדשה בכל הקשור למאבק נגד החות'ים בתימן וליישר קו עם הממשל, כך אומרים גורמים מדיניים בירושלים אשר אישרו כי ישראל הופתעה מהודעת הנשיא טראמפ על הפסקת התקיפות האמריקניות על החות'ים בתימן, ישראל לא עודכנה מראש על הודעתו של הנשיא טראמפ.
בישראל מודאגים מההתפתחות הזו.
לדבריהם, ישראל תמשיך להגן על עצמה אם ההתקפות של החות'ים על ישראל יימשכו.
מוחמד עלי אלחות'י, אחד מבכירי החות'ים בתימן, הודיע אמש כי הכרזת הנשיא טראמפ תיבחן בתחילה בשטח אך התקפות החות'ים על ישראל יימשכו כל עוד נמשכת המלחמה ברצועת עזה.
הנשיא טראמפ הודיע גם כי לא יבקר בישראל במהלך סיורו במזרח התיכון בשבוע הבא ובירושלים מאשרים כי קיימת מתיחות מסויימת עם הממשל שצריך להתגבר עליה בהקדם.
הסנאטור הרפובליקני הבכיר לינדזי גרהאם בירך על הצהרתו של הנשיא טראמפ, בפוסט בחשבון ה-X שלו הוא היפנה בקשה לישראל: "לחברי בישראל, עשו את מה שתצטרכו לעשות כדי להגן על המרחב האווירי ועל האנשים שלכם".
גרהאם ציין כי החות'ים יסכנו את איראן אם ימשיכו לתקוף את ישראל, וקרא "להכות בה חזק": "בלי איראן, לחות'ים אין את היכולת לתקוף את אמריקה, נתיבי הסחר הבינלאומיים או את ישראל. לא ייקח הרבה כדי להוציא את איראן מעסקי הנפט".
רשת CNN דיווחה כי ההבנה בין ארה"ב לחות'ים שלא לתקוף יותר נועדה "לבנות מומנטום" לשיחות על הסכם הגרעין עם איראן. נכון לעכשיו המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן תקוע ולא נקבע מועד לסבב השיחות הרביעי.
הנשיא טראמפ התייחס אמש למגעים עם איראן על הסכם הגרעין ואמר כי "אני מקווה שהם יעשו את הדבר הנכון, הם לא יכולים להחזיק נשק גרעיני, זה ממש זמן מכריע עבור איראן והמדינה שלהם, זה הזמן הכי חשוב בתולדות איראן ואנחנו רוצים שאיראן תהייה מדינה מצליחה".
גורמים מדיניים בירושלים אומרים כי למרות המתיחות הקלה ביחסים עם ארה"ב,ישראל וממשל טראמפ מתואמים באופן היטב בכל הנושאים שעומדים על הפרק, ישראל מודאגת מהקו שמוביל סגן הנשיא ואנס נגד תקיפת איראן ומההתקרבות של ממשל טראמפ לטורקיה, אולם גורמים מדיניים מבהירים כי מדובר באינטרסים אמריקנים וישראל איננה יכולה לעשות דבר בעניין, להערכתם, המדיניות של איראן תבהיר בקרוב לאמריקנים כי הם טועים וכי איראן איננה מתכוונת לשנות את מדיניותה במזרח התיכון ולוותר על פרוייקט העשרת האורניום.
הערה: פורסם לראשונה ב"אפוק"