ממשל ביידן מפעיל לחץ כבד על ישראל להסכים לכך שהרש"פ תשלוט ברצועת עזה אחרי המלחמה וישראל מתנגדת לכך ובצדק רב.
בנוסף להיותה של הרש"פ מושחתת היא תומכת גדולה בטרור של חמאס ומשחק משחק כפול מול ישראל ומול הקהילה הבינלאומית.
עד היום הרש"פ ומחמוד עבאס העומדים בראשה מסרבים לגנות את הטבח הנורא שעשה חמאס בישובי עוטף עזה ב-7 באוקטובר.
ביטוי נוסף לתמיכה בחמאס היה בסוף השבוע שעבר כמזכ"ל פת"ח ג'בריל רג'וב הגיע לכפר עארורה באזור רמאללה כדי לנחם את אמו של רב המחבלים צאלח אלעארורי, ראש הזרוע הצבאית של חמאס ואיש הקשר לאיראן וחזבאללה.
אלעארורי חוסל ב-2 בינואר בשכונת א-דאחייה בביירות, בתקיפה אווירית שמיוחסת לישראל.
לביקור התנחומים של ג'בריל רג'וב אצל משפחת אלעארורי התלוו לילה ע'נאם, מושלת אזור רמאללה ואלבירה ואחד מיועציו של יו"ר הרש"פ.
גורמים ברש"פ מאשרים כי בהתאם לחוק הפלסטיני, מחבלי הנוח'בה של חמאס עשו את הטבח ב-7 באוקטובר לאחר שחדרו לשטח ישראל יקבלו פיצוי כספי. הפיצוי הכספי יהיה כנהוג באמצעות חעברת מענקים למשפחות הרוצחים ובקצבאות חודשיות לאורך כל החיים.
שירות הדואר הפלסטיני הודיע בסוף 2023 כי "שהידים, פצועים ואסירים" יקבלו את משכורות חודש נובמבר החל מהשבת שעברה באמצעות בנק הדואר הפלסטיני בגדה וברצועה.
על משפחות מחבלי החמאס שרוצים לקבל את המשכורות מהרש"פ להגיש מסמכים לרש"פ המוכיחים כי הם מתו "מות קדושים" וייפוי כוח לפתיחת חשבון בנק.
משפחות של מחבלים שנהרגו המוכרזים כ"שהידים" מקבלות סכום של כ-400 דולר בחודש לכל החיים, משכורות של מחבלים יכולות להגיע עד לסכום של 3300 דולר בחודש.
הרש"פ משלמת למחבלים ולבני משפחותיהם סכום העולה על 300 מיליון דולר בשנה, כ-8 אחוזים מתקציב הרש"פ.
מאז פרוץ המלחמה ברצועת עזה ממשלת נתניהו מעכבת את העברת כספי המסים שהיא גובה עבור הרש"פ מדי חודש, למרות שמדובר בכספים השייכים לפלסטינים, החשש הוא שהכספים האלה ישולמו למחבלים ולבני משפחותיהם ויהוו תמריץ ועידוד לטרור.
ממשל ביידן מפעיל כבר כמה שבועות לחץ על ממשלת נתניהו להעביר את הכספים לרש"פ אך שר האוצר בצלאל סמטריץ' מסרב לחתום על העברת הכספים.
שר החוץ האמריקני טוני בלינקן המבקר באזור צפוי להעלות את הנושא הזה במהלך פגישתו עם ראש הממשלה נתניהו ביום שלישי.
הערה: פורסם לראשונה ב"אפוק"