העיתון "ראי אליום" מפרסם מפי מקור דיפלומטי רם דרג כי מצרים הציגה לממשל טראמפ את התוכנית שלה, שתוצג בועידת החירום הערבית ב-4 במרץ, לשיקום רצועת עזה ללא צורך להעברת האוכלוסיה שלה למדינות ערב, במסמך המצרי שנמסר לממשל הדגישה מצרים כי היא מסרבת לכל סוג של העברת אוכלוסין "שעלול לגרום לערבוב דמוגרפי בין פלסטינים לבין אוכלוסיה מצרית בחצי האי סיני".
בעיני המצרים, המצב הביטחוני בסיני, בקרבת הים האדום, הים התיכון ועל גדות תעלת סואץ, אינו מאפשר שום הרפתקה לוגיסטית הכוללת קליטה של מספר רב של פלסטינים בשטח המצרי.
לצורך כך, הוצגו לאמריקנים הבהרות צבאיות וביטחוניות שנועדו להסביר את חשיבות "הביטחון הלאומי המצרי".
העיתון מציין, כי על פי מקורות בוושינגטון, המצרים הגישו לשר החוץ האמריקני, מרקו רוביו, מסמך מקיף ומפורט המסביר את השיקולים הביטחוניים המחייבים את הצבא המצרי להתנגד לכל יוזמה שתסייע לתוכנית ההגירה שמציע נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ.
המסמך מתמקד בסכנות שבשינוי הדמוגרפי, שכן גירוש פלסטינים מאדמתם ברצועת עזה מאיים על "ביטחון הנתיבים הימיים".
כמו כן, הוא מצביע על קיומה של "חממה חברתית" בקרב שבטי הבדואים בסיני, אשר מביעים הזדהות עם העם הפלסטיני ואף מקורבים לחמאס.
על פי גורמי ביטחון מצריים, חמאס הצליח לחדור לחברה הבדואית בסיני, והנושא מטופל כיום בעוצמה על ידי מערכת הביטחון המצרית.
במקביל, ההסברים המצריים הועברו גם לגורמים משפיעים אחרים בממשל האמריקאי, כמו כן, הצבא המצרי החל לשגר מסרים ברורים לישראל.
המסר המצרי, שנמסר גם בצינורות צבאיים, מבהיר כי מצרים לעולם לא תסכים לתרחיש של גירוש המוני של פלסטינים.
לכל היותר, היא תאפשר קליטה זמנית של מספר מצומצם של פלסטינים מאזור עזה, אך ורק מסיבות הומניטריות ובאופן מוגבל.
מיד לאחר פגישת הפסגה בין הנשיא טראמפ למלך ירדן, עבדאללה השני, הכריזה הארמיה השלישית של צבא מצרים האחראית על סיני והגבול עם עזה – על מצב כוננות עליונה, החל משעות הבוקר של יום רביעי שעבר.
מדובר במסר חריג, המאותת על מוכנות הצבא המצרי להתערבות צבאית למניעת תוכניות ההגירה של טראמפ או כל מהלך צבאי ישראלי שנועד להניע אוכלוסייה.
כלי רכב משוריינים של הארמיה השלישית נכנסו לאזורים המפורזים בסיני, סמוך לגבול עם ישראל כדי להעביר מסר לישראל כי מצרים מתנגדת לתוכנית טראמפ.
מצרים מתעקשת כי תוכנית השיקום שלה של רצועת עזה מחייבת נסיגה ישראלית מלאה מציר פילדלפי.
הערה:פורסם לראשונה ב"אפוק"