שטחי הגדה בוערים אך יו"ר הרש"פ אבו מאזן איננו מתרגש מהמצב, הוא יצא השבוע לקזחסטאן כדי להשתתף בוועידת מדינות אסיה שמתקיימת השבוע, המלחמה בטרור איננה מעניינת אותו במיוחד, הוא השאיר הנחיות לגורמי הביטחון שלו להמשיך בפעילות מעצרים של פעילי חמאס והגי'האד האסלאמי אך לא להתעמת ולנסות לפרק בכוח את קבוצות הטרור החמושות בשכם ובג'נין מחשש שהדבר יביא למלחמת אזרחים.
חוסיין א-שיח' ,יורשו המיועד של אבו מאזן, חזר משיחות בוושינגטון במהלכן נפגש עם היועץ לביטחון לאומי ג'ק סאליבאן ועם בכירים במשרד החוץ האמריקני שבהן נדון המצב הביטחוני בשטחי הגדה, הצעות לחיזוק מעמדה של הרש"פ, יצירת "אופק מדיני" ושמירת אפציית פתרון שתי המדינות.
על פי גורמים ברש"פ, חוסיין א-שיח' דרש מבכירי הממשל להפעיל לחץ על ישראל להפסיק את כניסת כוחות צה"ל למרכזי הערים הפלסטיניות ומחנות הפליטים בגדה כדי להביא לרגיעה ולהקטין את החיכוך עם החמושים הפלסטינים.
בינתיים עושה הרש"פ כמה צעדים בשטח לנסות ולהחזיר את שליטתה בצפון הגדה.
יו"ר הרש"פ אבו מאזן הקים ועדה ביטחונית בראשות הגנרל נידאל אבו דוח'אן, מפקד כוחות הביטחון הלאומי, שיש לו ניסיון מוכח בטיפול במחבלים חמושים במחנות הפליטים בלאטה ואלאמערי, כדי שינסה לפרק את קבוצת "גוב האריות" מנשקה.
הרש"פ לא נכנסת לעימות בשטח עם קבוצת "גוב האריות" והיא מנסה באמצעות מתווכים שונים לפרק אותה מנשקה ללא אלימות.
הרש"פ הציעה לחברי הקבוצה להסגיר את עצמם לכוחות הביטחון של הרש"פ וכי הם לא ייעצרו אלא יקלטו כלוחמים במנגנוני הביטחון הפלסטינים ויקבלו משכורת חודשית, כמו כן הציעה הרש"פ לקנות מהם את כלי הנשק שברשותם וכי הם יקבלו חנינה מהשב"כ הישראלי ולא ייחשבו עוד למבוקשים על ידי ישראל.
למעשה מדובר בחזרה על "מתווה המבוקשים" שהרש"פ הציעה ב-2007 למאות מבוקשים של תנועת פת"ח, בהסכמת השב"כ הישראלי, כדי להוציא אותם ממעגל הטרור.
חברי קבוצת "גוב האריות" הודיעו כי דחו על הסף את הצעת הרש"פ.
האם הרש"פ הגיעה לסוף דרכה?
גורמים בכירים בפת"ח מותחים ביקורת נוקבת על יו"ר הרש"פ אבו מאזן ואומרים כי הוא הוביל את הרש"פ לכישלון חרוץ, מה שמעניין אותו הוא רק ההישרדות האישית שלו ולדאוג להמשך האימפריה הכלכלית של שני בניו לאחר שייאלץ לרדת מהבמה הפוליטית, המדיניות הנוכחית שלו הביאה לאנרכיה ביטחונית והתחזקות חמאס בשטחי הגדה.
נראה כי הרש"פ נחלשה מכמה סיבות.
א.התוכנית המדינית שלה להסדר מדיני עם ישראל הגיעה למבוי סתום והיא לא הצליחה לייצר אופק מדיני לפלסטינים.
ב. שחיתות גדולה במנגנוני הרש"פ.
ג.מאבקים פנימיים בצמרת פת"ח במסגרת קרב הירושה, בכירי פת"ח נערכים ליום שאחרי אבו מאזן והקימו מליציות חמושות.
ד.שלטון דיקטטורה ועריצות, דיכוי בכוח של האופוזיציה הפלסטינית.
ה.ביטול הבחירות לפרלמנט ולנשיאות מחשש של אבו מאזן לכישלון מחפיר בבחירות.
ו. אובדן הפופולאריות של הרש"פ ברחוב הפלסטיני בגלל התיאום הביטחוני עם ישראל.
ישראל, ארה"ב ומדינות ערב המתונות מודאגות מאוד מהיחלשות הרש"פ ומנסות לחזק את יו"ר הרש"פ אבו מאזן, אולם נראה כי המצב רק יחמיר ברגע שהוא יירד מהבמה הפוליטית, ישראל תצטרך לנקוט צעדים דרסטים בשטח כדי למנוע את השתלטות חמאס על שטחי הגדה.