ב-31 במרץ הודיע צה"ל על מבצע "שובר גלים" נגד הטרור הפלסטיני לאחר שורה של פיגועים שביצעו מחבלים מקרב ערביי ישראל והשטחים בערים המרכזיות בישראל.
אולם, לא חלפו כמה ימים ומחבל מאזור ג'נין הצליח לחדור לישראל ולבצע פיגוע הרג בלב תל אביב שקטף את חייהם של שלושה אזרחים ישראלים.
מדובר במחבל תומך פת"ח, שלא משתייך רשמית לארגון, והפיגוע שעשה שם ללעג ולקלס בשטחים את מערכת הביטחון הישראלית, ארגוני הטרור טוענים כי מבצע "שובר הגלים" נכשל בטרם החל, נראה כי ישראל כשלה בכך שלא עשתה עד כה מבצע צבאי גדול נגד תשתיות הטרור באזור ג'נין ולא סתמה את הפרצות בגדר ההפרדה שדרכן חודרים המחבלים משטחי הגדה לתוך ישראל.
מערכת הביטחון לא העריכה כי יהיה פיגוע רביעי בלב תל אביב זמן קצר אחרי הפיגוע בבני ברק, נוכח תגבור הכוחות בערים המרכזיות בישראל.
הפיגוע בתל אביב הבליט את הקושי של השב"כ להתמודד עם תופעת המחבלים הבודדים ולסכל מראש את הפיגועים המתוכננים.
הריצה של בני גנץ ליו"ר הרש"פ אבו מאזן והריצה של יאיר לפיד ויצחק בוז'י הרצוג לעבדאללה מלך ירדן כדי למנוע הסלמה התבררה כמיותרת, אין להם שום השפעה על השטח וארגוני הטרור מפרשים את ההתנהלות הזו כפאניקה שמשדרת חולשה.
גם מדיניות "המגל והגזר" של בני גנץ דהיינו מתן הקלות לפלסטינים בחודש רמדאן בתמורה לשקט ביטחוני כשלה.
מערכת הביטחון הישראלית משדרת מבוכה ובלבול, מצד אחד ישראל מעריכה כי הטלת עונשים קולקטיבים על תושבי הגדה ישיגו תוצאה הפוכה ויגבירו את המוטיבציה לפעולות טרור, מאידך גיסא, השב"כ מתקשה להשיג מודיעין על טרור "המחבלים הבודדים" וצה"ל אינו עושה שום פעולה נרחבת נגד תשתיות הטרור באזור ג'נין, לכן, אין זה מפתיע שמחבלים מהאזור הזה ממשיכים לחדור לישראל.
המבצעים הנקודתיים של צה"ל באזור ג'נין נגד הטרור אינם מספיקים יש לכבוש את כל השטח מחדש לנקותו מקיני הטרור בצורה יסודית ואז להחזירו לאחריות הרש"פ.
ארגוני הטרור: ישראל נחלשה
ארגוני הטרור מעריכים כי גל הפיגועים והתגובה הישראלית מעידים כי ישראל נחלשה ואיבדה את כוח ההרתעה של מול הארגונים הפלסטינים, לכן הם מעודדים מאוד מההישגים שלהם וקוראים לאנשיהם לעשות פיגועים נוספים ולנצל את ההצלחה.
גורמים בפת"ח אומרים כי החולשה הישראלית
באה לידי ביטוי בכמה תחומים.
א.חשש גדול במערכת הביטחון הישראלית מפיגועי טרור נוספים בשבועות הקרובים במיוחד במהלך חג הפסח.
ב.אובדן תחושת הביטחון האישי של אזרחי ישראל ואיבוד האמון בהדרגה בהנהגה הישראלית.
ג.ירידה באמון הציבור הישראלי בכוחם של צה"ל והשב"כ.
ד. היעדר אסטרטגיה ישראלית ברורה למלחמה בטרור.
ה. חשש ישראלי מקריסת הרש"פ ומכאוס ביטחוני בשטחי הגדה.
המלחמה בטרור היא סיזיפית ומחייבת אורך רוח וחוסן לאומי, ארגוני הטרור בטוחים שישראל נחלשה והם ינסו להגביר את הפיגועים בעומק הישראלי כדי לערער את ישראל עוד יותר.
השמירה על תחושת הביטחון האישי של אזרחי ישראל היא חשובה מאוד, גם למוראל הלאומי,לכן יש לתגבר עוד יותר את הכוחות במרכזי הערים בישראל ולעבור להתקפה על תשתיות הטרור בשטחי הגדה.
אסור לתת למשבר הפוליטי בישראל להשפיע על קבלת ההחלטות הדרושות מבחינה ביטחונית, ארגוני הטרור בטוחים גם שהמשך הפיגועים יחבל בתהליך הנורמליזציה בין ישראל למדינות ערב מכיוון שמדינות ערב יבינו כי הבעיה הפלסטינית לא מתה אלא היא לב הסכסוך המתמשך.
ישראל חייבת לשנות את המשוואה, לעבור להתקפה ולא להסתפק בתגובות נקודתיות לפיגועים.
יש לצאת לאלתר למבצע צבאי נרחב כדי להחזיר את השליטה הביטחונית על צפון השומרון, תוך שימת דגש על אזור ג'נין, הרש"פ איבדה את השליטה על השטח וישראל צריכה בעצמה לפרק את תשתיות הטרור.