ישראל לא הופתעה מהחלטת העצרת הכללית של האו"ם בסוף השבוע שעבר לשדרג את מעמדה של הרש"פ באו"ם.
הרש"פ היא במעמד של מדינה משקיפה באו"ם ולאחר שארה"ב הטילה באחרונה וטו במועצת הביטחון על הצעת ההחלטה להעניק לרש"פ מעמדה של מדינה חברה מלאה באו"ם, היה זה רק צפוי שהרש"פ תפנה לעצרת הכללית של האו"ם.
כמה מדינות תמכו בשדרוג מעמדם של הפלסטינים באו"ם? 143 מדינות שזה רוב משמעותי מאוד, ותשע מדינות, כולל ישראל, התנגדו.
יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס בירך על ההחלטה ואמר כי תוצאות ההצבעה מגבות את מאמצי הרשות הפלסטינית להצטרף לארגון כחברה. "פלסטין תמשיך במאמציה להשיג חברות מלאה באו"ם".
גם תנועת חמאס בירכה על ההחלטה למרות שהיא נחשבת להישג של הרש"פ.
ההצעה המקורית אפשרה לפלסטינים זכות הצבעה באו"ם אולם הם לא זכו לקבל אותה.
ההחלטה של העצרת הכללית מעניקה לפלסטינים זכות לשבת במקום של המדינות החברות באו"ם, להציע החלטות, לנאום בשם קבוצת מדינות וגם להיבחר לוועדות של העצרת.
אבל יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס או שרים בממשלה הפלסטינית לא יוכלו להיבחר לתפקידים שונים באו"ם.
שר החוץ ישראל כ"ץ פירסם הודעה האומרת כי " התיאטרון הפוליטי של האו"ם קיבל החלטה מלאכותית, מעוותת ומנותקת מהמציאות שמעניקה פרס למרצחי ואנסי החמאס ופוגעת במאמצים לשחרור החטופים.
המסר שהאו"ם שולח לאזור הוא שהאלימות משתלמת".
גורמים בכירים במשרד החוץ בירושלים אומרים כי מדובר בהחלטה מקוממת של האו"ם שמפרה את אמנת האו"ם שקובעת שכדי לצרף מדינה חברה צריכה להיות הגדרה ברורה של גבולות אותה מדינה ושליטה אפקטיבית של אותה מדינה בשטח שלה, הרש"פ לא עומדת בשני הקריטריונים האלה.
עוד קובעת האמנה שהמדינה צריכה להיות "שוחרת שלום", האם הרש"פ עומדת בקריטריון הזה? בודאי שלא, היא משלמת משכורות למחבלים ולבני משפחותיהם ומאפשרת הסתה נגד ישראל במערכת החינוך ובאמצעי התקשורת הרשמיים שלה.
מדובר בהישג סמלי של הפלסטינים בלבד שלא ישנה מבחינה מדינית את מעמדם של הפלסטינים, הוא משקף את הצביעות של האו"ם ונותן רוח גבית לטרור הפלסטיני.
בעצרת הכללית של האו"ם שאותה מוביל המזכ"ל האנטי ישראלי אנטוניו גוטרש יש לערבים רוב אוטומטי כל השנים, אין בכך כל חדש, אבל ההחלטה הזו משקפת את המשך הסחף המדיני בכל הקשור ליחס לישראל בעקבות המלחמה המתמשכת ברצועת עזה.
בישראל מודאגים מההשלכות המדיניות של ההחלטה באו"ם, בעיקר בגלל כוונתן של כמה מדינות באירופה להכיר באופן רשמי ברש"פ כמדינה בשבועיים הקרובים. שר החוץ של האיחוד האירופי, ג'וזף בורל, הודיע שספרד, אירלנד ומדינות אירופיות נוספות יכירו במדינה פלסטינית ב-21 במאי.
"זהו מעשה סמלי בעל אופי פוליטי. יותר מעצם ההכרה במדינה, זו הכרה ברצון שלנו שמדינה זו תתקיים", אמר בורל.
גם מלטה צפויה להצטרף להכרה ב"פלסטין" כמדינה.
כל פיתרון של הבעיה הפלסטינית חייב להיות תוצאה של משא ומתן ישיר בין הצדדים ולא של פתרון שיכפה עליהם,מדינה פלסטינית עצמאית בקווי 67 שבירתה היא מזרח ירושלים הינה שלב בתוכנית השלבים של אש"פ להשמדת ישראל.
באחרונה גם חמאס אימץ כביכול את הרעיון הזה בתנאים מסויימים, במסגרת קמפיין ההונאה החדש שלו להראות שהוא כביכול "מתון", בעקבות הטבח הנורא שהוא עשה ב-7 באוקטובר בישובי עוטף עזה.
הערה: פורסם לראשונה ב"אפוק"