האיראנים אינם נרגעים מהתקיפה הישראלית המוצלחת בשטחם וממשיכים באיומים על ישראל.
המנהיג העליון של איראן עלי ח'מינאי איים אתמול ואמר כי "ארה"ב וישראל צריכות לדעת כי הן יקבלו תשובה מוחצת על מה שהן עשו נגד איראן".
ואילו מוחמד נאיני, דובר "משמרות המהפכה" אמר כי "הציונים חושבים שאיראן חוששת להיכנס עמם למלחמה ישירה אבל הם טועים!"
איראן רומזת כי היא תגדיל את טווח הטילים הבליסטיים שלה ותשנה את התפיסה שלה בנושא הנשק הגרעיני.
כמאל ח'ראזי, יועצו של המנהיג העליון עלי ח'מינאי אמר כי "ייתכן שאיראן תגדיל את טווח הטילים הבליסטיים שלה אל מעבר לטווח של 2000 ק"מ".
הוא הוסיף כי "המערב אינו מתייחס לדאגות שלנו בכל מה שקשור לריבונות של איראן לכן, אין לנו שום סיבה לקחת בחשבון את הדאגות שלהם לגבי טווח הטילים שלנו".
הוא הוסיף כי איראן עשוייה לשנות את התפיסה הגרעינית שלה "אם האומה תעמוד בפני איום קיומי".
הוא ציין כי לאיראן יש יכולות טכניות ליצור נשק גרעיני אבל יש פסק הלכה (פתווא) של המנהיג העליון ח'מינאי שאוסר לייצר נשק כזה.
הנגרל עלי פדאווי, סגן מפקד "משמרות המהפכה" אמר כי" תגובת איראן היא ודאית, במשך 40 שנה לא הייתה תוקפנות נגדנו שלא קיבלה תשובה מאיתנו".
ההערכה בישראל ובארה"ב היא כי איראן תבצע התקפה נוספת על ישראל רק אחרי שיוודעו תוצאות הבחירות בארה"ב.
האיראנים אינם מעוניינים בניצחונו של דונלד טראמפ, אלא בניצחונה של קמלה האריס בבחירות.
הנשיא טראמפ הוא סיוט עבור האיראניים, הוא זה שהורה לחסל את הגנרל קאסם סולימאני, מפקד כוח "קודס" בעיראק בשנת 2020, הוא זה שהוציא את ארה"ב מהסכם הגרעין והטיל סנקציות משתקות על איראן.
הם מעדיפים את מדיניות המפלגה הדמוקרטית כלפי איראן, מה שנקרא "דוקטרינת אובאמה", דהיינו הימנעות מעימותים צבאיים או כלכליים עם איראן ופתרון כל הסכסוכים במזרח התיכון בדרך דיפלומטית בלבד.
העיתון הלבנוני אלאח'באר דיווח אתמול כי המליציות השיעיות בעיראק הביעו נכונות לשתף פעולה עם איראן בתגובה לתקיפה הישראלית.
חיידר א-לאמי, חבר מליציית "אל-נוגבאא'" טען כי ישראל תקפה את איראן מתוך המרחב האווירי של עיראק והפרה עם כל האמנות הבינלאומיות וכי ארה"ב שיתפה עמה פעולה.
לכן, לאיראן יש את הזכות לפגוע בישות הציונית מכל נקודה בתוך עיראק, הוא טען והוסיף כי המליציות השיעיות בעיראק נמצאות בתיאום מלא עם איראן כדי לתאם את הזמן והמקום המתאים לתגובה האיראנית.
הוא הדגיש כי העדיפות כעת היא לתקוף את ישראל ואחר כך גם לתאם את ההתקפה על הבסיסים האמריקניים בעיראק.
ממשלת עיראק איננה מעוניינת בהסלמה, בטח שלא בהתקפה איראנית משטחה על ישראל, ראש ממשלת עיראק מוחמד אלסודאני שיגר בחודש האחרון שליחים לטהראן וביקש שההנהגה האיראנית תפעול לצמצום ההתקפות של המליציות השיעיות בעיראק על ישראל באמצעות כטב"מים וטילים ועל הבסיסים האמריקניים בעיראק ובסוריה , אבל ההנהגה האיראנית נפנפה את שליחיו וטענה כי אין לה שום השפעה על המליציות בעיראק וכי הן מקבלות "החלטות עצמאיות" בכל הקשור לתמיכה בחמאס ברצועת עזה ובחזבאללה בלבנון.
גורמים מדיניים בישראל אומרים כי החרפת טון האיומים של איראן על ישראל מסמלת את העובדה שאיראן סיימה את בקרת הנזקים שנגרמו לה על ידי ההתקפה הישראלית והיא מתחילה כעת להפנים אותם ואת היכולות הצבאיות של ישראל.
אולם, אומרים אותם מקורות, איראן חייה באשליות ומתעלמת מהמציאות, היא פועלת כעת לסכל הגעה להסדרה בלבנון כדי שתוכל להמשיך ולשחוק את כוחו של צה"ל כדי שישראל תקרוס מבינה כלכלית.
לדבריהם ,אם איראן תתקוף את ישראל משטח עיראק, אין שום ודאות שישראל תגיב בתקיפת מטרות בעיראק, איראן היא ראש התמנון וישראל מתמקדת במטרות האסטרטגיות הרבות שיש בשטחה.
.