איראן שומרת על עמימות לאחר ההתקפה הישראלית על יעדים בשטחה ומשמיעה הצהרות סותרות לגבי כוונותיה להמשך העימות הצבאי הישיר עם ישראל, אבל ההערכה במערכת הביטחון הישראלית היא כי איראן תהייה חייבת להגיב על ההתקפה הישראלית כדי לשמור על מעמדה כמעצמה אזורית ועל תדמיתה כמדינה חזקה שמובילה את ציר ההתנגדות נגד ישראל.
בינתיים, איראן מסתירה את תוצאות התקיפה הישראלית בשטחה ומנסה לגמד אותה.
סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה אמש מפי שני גורמים אזוריים כי בטהרן נערכו אתמול כמה מפגשים רמי דרג במטרה לקבוע את היקף התגובה האיראנית לתקיפות הישראליות.
סגן נשיא איראן, מוחמד רזא עארף, שביקר אתמול בערב במשרד חמאס בטהראן והגיש תנחומים על מותו של יחיא סינוואר אמר: "על התוקף להמתין לתגובה. נגיב בזמן המתאים".
שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, אמר אתמול כי "איראן לא תהסס להפנות תגובה נחרצת נגד כל תוקפנות נגד שלמותה הטריטוריאלית וביטחונה. על הקהילה הבינלאומית לנקוט בצעד מיידי ויעיל למניעת התרחבות המלחמה באזור".
בתוך המשטר האיראני גובר הלחץ של אישים מהמחנה השמרני ו"משמרות המהפכה" על המנהיג העליון עלי ח'מינאי לקבל החלטה על תקיפה נוספת של ישראל בטילים בליסטיים ולעמוד בהבטחות הפומביות שניתנו לציבור האיראני ולציר ההתנגדות כי איראן תגיב בעוצמה על כל התקפה ישראלית.
גורמים ביטחוניים מסרו כי הכוננות תימשך בימים הקרובים עד שיתברר לאן מועדות פניה של איראן, בינתיים נמשך הלחץ האמריקני על איראן להכיל את התקיפה הישראלית ולהימנע מתגובה שעלולה לסבך עוד יותר את המצב האזורי ולהביא לפגיעה קשה בכלכלה האיראנית.
האמריקנים חוששים מהיגררות של ישראל ואיראן למלחמה אזורית סמוך ליום הבחירות לנשיאות ב-5 בנובמבר, מעליה חדה במחירי הנפט והשפעה השלילית על סיכויה של קמלה האריס להיבחר לנשיאה הבאה של ארה"ב.
הקבינט הביטחוני דן כבר בתוכניות שלאחר התקיפה הישראלית באיראן והכין בנק מטרות למקרה שאיראן תגיב על ההתקפה הישראלית, ישראל ערוכה היטב לסבב לחימה נוסף מול איראן שנותרה חשופה לאחר שישראל השמידה חלק חשוב במערך ההגנה האווירית שלה.
ההערכה של גורמי הביטחון היא כי איראן תתקשה לשקם בקרוב את סוללות ההגנה האווירית שבהן פגעה ישראל מכיוון שהרוסים זקוקים לסוללות האס-300 במלחמתם נגד אוקראינה, בידי איראן נותרו אמצעי הגנה אווירית מוגבלים שחיל האוויר הישראלי יכול להתמודד עמם בקלות.
ישראל מנסה למנף את הצלחת התקיפה באיראן כדי לקדם את תוכניותיה בלבנון ובחידוש המשא ומתן על עסקת החטופים.
השליח האמריקני עמוס הוכשטיין יגיע היום לישראל לנסות ולקדם הסדר מדיני והפסקת אש בעוד חיל האוויר מגביר את הלחץ הצבאי על חזבאללה ותוקף בביירות באופן אינטנסיבי.
על פי גורמים מדיניים בירושלים, ארה"ב וישראל מתנגדות לכל מעורבות צרפתית במשא ומתן העקיף על הסדר מדיני בלבנון או בנושא עריכת בחירות לנשיא חדש בלבנון.
ישראל נחושה למנוע מחזבאללה לחזור לאזור הגבול עם ישראל ולהתחמש מחדש והיא מצפה שצבא לבנון יגדיל את כוחו, במימון אמריקני, ויקבל את האחריות הביטחונית על אבטחת הגבול בצד הלבנוני.
גורמים לבנוניים רשמיים העריכו הבוקר בראיון לעיתון "א-שרק אלאווסט" כי לא תהייה פריצת דרך במגעים המדיניים עם ישראל לפני הבחירות בארה"ב.
במקביל, ראש המוסד דוד ברנע יוצא היום לקטאר כדי לנסות ולהתניע מחדש את המגעים העקיפים עם חמאס למרות שהסיכויים לכך אינם נראים טובים, דוד ברנע ינסה לברר מיהי הכתובת כעת בחמאס, מי מקבל את ההחלטות ויש לו את הכוח להוציא לפועל עסקת חטופים, האם זו ההנהגה בחו"ל או מוחמד סינוואר ששולט ברצועה ומחזיק בשבי את מרבית החטופים הישראלים.
פורסם לראשונה ב"אפוק"
.