גורמים מדיניים בירושלים אומרים כי קיימים עדיין פערים בין עמדות ישראל לבין עמדות לבנון וחזבאללה בנוגע להסכם הפסקת האש, למרות שגורמים אמריקנים טוענים כי הסיכוי להסכם עולה על יותר מ-50 אחוזים, נכון לשעה זו, לא ברור אם המתווך האמריקני עמוס הוכשטיין יגיע היום לישראל כדי להמשיך את פעולת התיווך במשא ומתן.
הוכשטיין היה צפוי להגיע לישראל בתום הדיונים שלו בלבנון, אבל אין עדיין אישור לכך שהדבר יקרה.
העיתון הלבנוני "אל-אח'באר", שופרו של חזבאללה דיווח הבוקר כי עמוס הוכשטיין האריך את שהותו בביירות כדי להמשיך במשא ומתן.
על פי הגורמים המדיניים, ישראל עומדת על כך שינתן לה חופש פעולה צבאי מלא לפעול בשטח לבנון במקרה שחזבאללה יפר את ההסכם ואת החלטה 1701 של האו"ם, זוהי המסקנה הישירה שלה מהמלחמה הנוכחית וגם ממלחמת לבנון השנייה בשנת 2006.
מדובר גם בחופש פעולה לחיל האוויר הישראלי במרחב האווירי של לבנון.
גורם ביטחוני בכיר אומר: "לא נאפשר יותר לחזבאללה לרדת דרומה אל הגבול עם ישראל ולהקים בו מערך ביצורים, מנהרות ומאגרי אמצעי לחימה ותחמושת כדי לתקוף את הישובים הישראלים, הימים האלה חלפו מהעולם".
עמדת לבנון מתואמת עם חזבאללה והיא התעקשות על ביצוע החלטת האו"ם 1701, ככתבה וכלשונה לא שום שינוי,האמריקנים מבטיחים לישראל חופש פעולה צבאי באמצעות מכתב ערבויות נפרד שיימסר לדרג המדיני בישראל מטעם ממשל ביידן.
קיימת גם מחלוקת נוספת בין הצדדים הנוגעת לשאלת הרכב הועדה הבינלאומית שתפקח על יישום ההסכם ותפתור את המחלוקות לגבי יישום החלטה 1701, ישראל דורשת להרחיב את הרכב הועדה שבה חברים נציגים של ישראל, לבנון והאו"ם ולהכליל בה גם נציגים של ארה"ב, צרפת, בריטניה וגרמניה, לבנון וחזבאללה מתנגדות.
נוכח המחלוקות הקשות בין הצדדים, קיימת אפשרות שתוכרז הפסקת אש של 60 יום שבמהלכה יימשך המשא ומתן כדי להגיע להסכם.
הפסקת אש כזו פירושה שחזבאללה נאלץ לנתק, בגלל המכות הצבאיות הקשות שחטף מישראל, את הקשר ההדוק שעשה מתחילת המלחמה בין החזית מלבנון לבין החזית ברצועת עזה והתעקשותו כי יפסיק את האש רק אם תושג הפסקת אש ברצועת עזה.
המשא ומתן מתנהל תחת אש כבדה. ישראל הגבירה את הלחץ הצבאי על חזבאללה וגם ארגון הטרור מגיב בשיגור מואץ של רקטות וכטבמ"ים לעבר ישראל עד לאזור המרכז.
עם זאת, גורמי ביטחון בישראל מעריכים כי איראן נתנה אור ירוק לחזבאללה להגיע להסכם הפסקת אש, היא מעוניינת לאותת לנשיא הנבחר טראמפ כי היא פועלת להשגת יציבות באזור וגם מתכננת לשקם בהמשך את חזבאללה, שעדיין לא קרס מבחינה צבאית, ולחמש אותו מחדש באמצעי לחימה.
מחמוד קמאטי, סגן ראש המועצה המדינית של חזבאללה, אמר אמש בראיון לערוץ אלג'זירה כי ישראל סיכלה את הפיתרון המדיני ברצועת עזה וכי ארגונו מצפה שהיא תעשה את אותו הדבר בנוגע ללבנון.
יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי, שמתווך בין ישראל לחזבאללה, אמר אמש כי "העיניינים מתקדמים וכי עדיין נותרה מלאכת הניסוח".
ערוץ "סקיי ניוז אלערבייה" דיווח אמש כי ארה"ב דורשת כי צבא לבנון יתפרס על הגבול עם ישראל במחנות צבא ולא כפי שהמצב כיום כשהוא פרוס בכמה נקודות תצפית עם מספר קטן של חיילים.
עוד דווח כי לבנון מפגינה גמישות במשא ומתן לגבי הדרישה כי גם בריטניה תשתתף בוועדת הפיקוח על יישום ההסכם.
גורמים לבנוניים מסרו כי חזבאללה דורש גם כי ישראל תימנע מהנחתת מכות פתע מקדימות על הארגון לאחר החתימה על ההסכם וכי ארה"ב תתחייב לכך.
גורמים ביטחוניים אומרים כי חזבאללה מודע היטב ליכולות המודיעיניות הגבוהות של ישראל ומנסה להבטיח את עצמו כדי שלא יופתע שוב, אך ספק רב אם ישראל תיענה בחיוב לדרישה הזו.
פורסם לראשונה ב"אפוק"