הפגנות הענק בישראל בעקבות חקיקת החוק הראשון של הרפורמה המשפטית מעודדות את אויבי ישראל ובראשן איראן.
הם סבורים שישראל שוקעת לכאוס ביטחוני ומתקרבת למלחמת אזרחים או ל"מלחמת שבטים" כפי שהם קוראים לה כדי להדגיש את העובדה שישראל מפוצלת.
אמצעי התקשורת הערביים עוסקים בהרחבה בנושא הזה ומדגישים כי לעומת המחלוקות הפנימיות הקשות בישראל, הרש"פ וחמאס עושות מאמצים להגיע לפיוס לאומי ולהתאחד נגד ישראל, ב-30 בחודש יתכנסו בקהיר נציגי הפלגים הפלסטינים לדון בנושא.
איראן, שעברה הפגנות קשות במשך תקופה ארוכה על רקע הניסיון לאכוף על נשים לחבוש את החיג'אב, מרוצה מאוד מההתפתחויות בתוך ישראל ופתחה בלוחמה פסיכולוגית נגד ישראל כדי לערער את ביטחונה העצמי.
דיפלומט איראני אמר ב-25 ביולי לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי השפעת המשבר הפנימי בישראל נדונה במפגש שבו השתתפו בכירים מאיראן ומתנועת חמאס, לדבריו, הוחלט בפגישה להימנע בינתיים מפעולה.
לטענתו, בפגישה בת שלוש שעות בשבוע שעבר השתתפו מפקד בכיר בכוח "קודס" האיראני, ייתכן שמדובר בגנרל אסמעיל קאא'ני, שני גורמי ביטחון איראנים ובכירים מחמאס.
גורמים איראניים טענו כי בפגישה הייתה הסכמה כי המשבר כבר גרם להיחלשותה של ישראל ולכן איראן ובנות בריתה צריכות להימנע מ"התערבות ישירה" במצב בישראל כדי לתת לראש הממשלה נתניהו לשקוע בכאוס הביטחוני ולא לאפשר לו להסיט את האשמה לעבר אויביה של ישראל מבחוץ.
גורמים בחמאס סירבו לאשר או להכחיש את הידיעה שפורסמה בסוכנות הידיעות "רויטרס", אולם עצם העובדה שאיראן יזמה את הפרסום הזה מעידה על כמה אפשרויות.
א. איראן ובנות בריתה מתכננות פעולה צבאית מפתיעה כלשהי נגד ישראל, ללא טביעת אצבע שלהן, והן מכינות לעצמן אליבי כלפי הקהילה הבינלאומית כדי שהאשמה לא תוטל עליהן.
ב. אכן מדובר באמת בגיבוש אסטרטגיה חדשה ביחס לישראל, כלומר לאפשר לישראל לשקוע בביצה הפוליטית,הביטחונית והחברתית שנוצרה בה בעקבות הרפורמה המשפטית ולהמתין בסבלנות לרגע המתאים מבחינת איראן כדי לקטוף את הפירות.
ג.חשש שממשלת הימין בישראל תיזום פעולה צבאית מפתיעה נגד איראן או חזבאללה כדי להסיט את דעת הקהל בישראל מהמצב הפנימי ולנסות ולאחד את החברה הישראלית באמצעות פעולה צבאית נגד אויביה.
לכן, איראן מאותתת שפניה אינם לעימות צבאי עם ישראל ואם עימות כזה יתרחש, האשמה תוטל על ישראל.
כזכור, חזבאללה עסוק בשבועות האחרונים בשורה של פרובוקציות על גבול לבנון עם ישראל, בעידודה של איראן, כדי לנסות לערער את הביטחון של ישראל ואת תחושת הביטחון של תושבי גבול הצפון.
מזכ"ל הארגון חסן נצראללה אמר בנאום שנשא שלשום כי "פעם נהוג היה לחשוב שאי-אפשר לנצח את ישראל ושהצבא שלה הוא בלתי מובס. היום הזה באופן ספציפי הוא היום הגרוע ביותר בתולדות ישראל, הוא מציב את המדינה במסלול להיעלמות".
גם בחמאס טוענים כי קיים חשש גדול שממשלת הימין תנסה לייצא את המשבר הפנימי שלה לזירה הפלסטינית ותיזום "פרובוקציות" בגבול רצועת עזה או פעולות צבאיות גדולות במחנות הפליטים ביהודה ושומרון כדי להסיט את תשומת הלב מבעיותיה הפנימיות.
המזרח התיכון כולו עוקב בעניין רב אחרי מה שקורה בישראל ובתוך צה"ל עצמו, שנחשב מאז הקמת מדינת ישראל לצבא שאי אפשר לנצח אותו, יש תחשוה גדולה של שמחה לעד וגם לגלוג על ממשלת הימין אשר מתנהלת, להערכת הערבים, באופן כוחני ולא הגיוני שפוגע בחוסנה של ישראל.
מערכת המודיעין של ישראל עוקבת בעניין רב אחרי ההתפתחויות באיראן, במדינות ערב ובזירה הפלסטינית, היא מעבירה את תמונת המצב לדרג המדיני, בסופו של דבר הדרג המדיני הוא שקובע את המדיניות כלפי איראן ובנות בריתה.